Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Crăciunul ca acasă

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, începând cu ora 19.00, comunitatea catolică românească din Ladispoli ne-a invitat să retrăim câteva din momentele de neuitat, pe care le trăiam acasă de Crăciun. Sub titlul "Să sărbătorim Crăciunul ca acasă, chiar și aici în Ladispoli", corul "Sfânta Cecilia" și corul copiilor din această comunitate ne-au invitat la un minunat concert de Crăciun și la o specială scenetă de Crăciun, în biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din localitate, unde aceștia se adună de mai multe ori pe săptămână, fie pentru a celebra sfânta Liturghie, fie pentru cateheză, cor, adorație... și multe alte activități.

Chiar dacă sărbătoarea Crăciunului sosește cu pași repezi, noi comunitatea din Ladispoli, printre nenumărate alte lucruri pe care le pregătim de Crăciun, am dorit să nu facem să treacă acesta fără a transmite copiilor români, oaspeților, și în special prietenilor italieni, câteva din minunatele noastre obiceiuri de Crăciun.

După salutul de bun venit și o mică prezentare a acestui eveniment a urmat o poezie care ne-a făcut să intrăm în atmosfera de vis a serei. După acest moment introductiv, corul "Sfânta Cecilia" al comunității romano-catolice românești din Ladispoli, dirijat de doamna Adriana Susanu, și-a făcut apariție în biserică, intrând pe ușa principală și cântând cu mare bucurie "Deschide ușa, creștine". Parcă luați prin surprindere de această intrare solemnă, nu am avut timp decât să rămânem uimiți de frumusețea colindelor, mai ales aici departe de casă. După alte două colinde au intrat în scenă copiii din comunitatea noastră.

"Daruri de Crăciun" a fost titlul simbolic al scenetei de anul acesta, daruri pe care le-au primit la "Târgul de Crăciun", chiar din mâinile îngerilor. Prin această scenetă cei mici au dorit să ne reamintească tuturor că sărbătoarea Crăciunului este un moment important din viață care ne amintește să fim mai buni, să renaștem pentru adevăratele valori, să trăim în armonie..., iar făcând binele putem permite mereu ca Pruncul Isus să se nască lângă noi, în inimile noastre: să fie cu adevărat Crăciunul.

Pentru a fi mai diversificat acest program al copiilor, sceneta a fost acompaniată de câteva colinde cântate tot de aceștia, ca de niște glasuri de îngerași.

Repertoriul de colinde pregătit de către corul comunității noastre ne-a învăluit pe toți în magia și bucuria Crăciunului, invitându-ne cu adevărat să ne înălțăm inimile spre a contempla acel moment dumnezeiesc când, într-o iesle din Betleem, întreaga iubire dumnezeiască s-a întrupat într-un Pruncușor plăpând, vestind întregii lumi bucuria mântuirii și răscumpărării.

Una dintre cele mai mari bucurii ale Crăciunului este să ascultăm colinde, să primim colindătorii sau chiar să mergem noi înșine la colindat. În această seară, micii și marii actori ne-au demonstrat că și aici, în Italia, putem merge la colindat și, de ce nu, putem primi colindători, păstrând această frumoasă tradiție a colindatului.

Înainte de a se încheia această seară minunată, pr. Adrian Chili, parohul acestei comunități, i-a felicitat pe micii și marii actori care ne-au făcut cu adevărat să trăim o seară de vis. Și lângă felicitări a mulțumit în special celor care s-au implicat în mod activ și au dat din timpul lor pentru a organiza aceste moment de neuitat. Părintele a subliniat că a colinda nu înseamnă altceva decât a vesti, iar aceștia nu am făcut nimic mai mult decât să ne vestească prin cântec, poezie și scenetă marea bucurie a Nașterii Domnului.

De aici, din depărtări, unde împreună ne simțim acasă alături de cei dragi, vă dorim tuturor un Crăciun fericit și binecuvântat, plin de bucuria celui ce se va naște: Cristos Domnul.

Pr. Adrian Chili

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 decembrie: Ladispoli: Crăciunul ca acasă


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat