Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Copii pentru copii. "Săptămâna legumelor și fructelor donate"

Colaborarea foarte bună dintre Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, prin Asociația Caritativă "Sfântul Vincențiu de Paul" și Inspectoratului Școlar Iași, prin doamna învățătoare Marilena Bișog, coordonatoare SNAC la Școala "Otilia Cazimir", a facilitat ajutorul multor copii prin programul "Săptămâna legumelor și fructelor donate", acțiune desfășurată în perioada 16-20 noiembrie 2015.

"Desigur, astăzi oamenii au nevoie de cuvinte, dar au nevoie mai ales ca noi să mărturisim milostivirea, duioșia Domnului, care încălzește inima, care trezește speranța, care atrage spre bine. Bucuria de a duce mângâierea lui Dumnezeu" (Papa Francisc, Scrisoarea Bucurați-vă!)

A fost foarte mare bucuria transmisă prin această colaborare care a plecat din dorința de a ajuta cinci familii cu fructe, legume, alimente, rechizite și haine.

Copiii și cadrele didactice din școală au dat dovadă de o milostivire și de o sensibilitate deosebită. În nevinovăția și sinceritatea lor, copiii au realizat că trebuie să ofere, cu multă dragoste, din ceea ce au: jucăriile, cărțile de povești, hăinuțele și dulciurile lor.

Apreciem din tot sufletul dărnicia copiilor și suntem ferm convinși că acesta este doar începutul, speranța noastră merge spre viitor când aceștia vor fi oameni maturi, cu responsabilități. Nu vor ezita să întoarcă ochii spre cei nevoiași, iar copiii lor le vor urma, de asemenea, exemplul.

Bănuții dăruiți, în cadrul acestui program vor facilita mersul la școală (prin cumpărarea de abonamente de transport) a opt copii, care nu aveau posibilitatea să-și achite singuri abonamentele. Produsele adunate: mere, pere, banane, portocale, legume, diverse alimente, dulciuri, detergenți, rechizite și multe hăinuțe au adus multe lacrimi de bucurie în ochii copiilor care le-au primit.

"Vocația noastră de vincențieni înseamnă să aprindem inimile celorlalți, să înfăptuim ceea ce însuși Fiul lui Dumnezeu a înfăptuit" (Pr. Gregory Gay, scrisoarea din 18 iulie 2014).

Foarte receptivi și disponibili, vincențienii din Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul", precum și simpatizanții, s-au mobilizat și împreună au reușit să redistribuie pachetele la 25 de familii, cu 32 de copii care au nevoie de ajutor. Timpul lor liber, dedicat săracilor, a făcut ca aceste produse să ajungă într-un timp scurt și în condiții foarte bune la familiile nevoiașe.

Am trăit bucuria odată cu ei și am făcut împreună o rugăciune pentru toți cei care ne-au oferit această posibilitate și sperăm ca acest gest de dăruire să deschidă sufletul și altor persoane: la renunțare, pentru dăruire.

Astăzi am constatat, încă o dată, că sunt foarte mulți oameni sensibili, care doresc să ofere din iubire!

Dumnezeu ne arată în fiecare zi că există oameni buni, cu suflet minunat!

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-20 noiembrie: Iași: Copii pentru copii. "Săptămâna legumelor și fructelor donate"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat