Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Evenimentul "Praznicul copiilor", care a avut loc la 15 noiembrie 2015, în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, prin contribuția credincioșilor parohiei, animat de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivat de preoții care ne păstoresc, este un exemplu de trăire a evangheliei, invitându-i la masă pe cei care nu au posibilitatea de a întoarce invitația, așteptând răsplata de la Dumnezeu (cf. Mt 14,12-14).

Duminică, 8 noiembrie 2015, preoții au făcut anunțul în biserică: "Membrii «Asociației Sfântul Vincențiu de Paul» vă oferă posibilitatea să participați financiar la organizarea tradiționalului «praznic al copiilor», care va avea loc duminica viitoare, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii noastre".

Vincențienii, cu multă dăruire, s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioșii, din puținul lor, au donat generos pentru realizarea acestui act caritativ.

Ziua de 15 noiembrie a început cu celebrarea sfintei Liturghii pentru copii, unde, în cuvântul de predică, părintele Marius Ilieș le-a explicat copiilor cum să dăruiască dragostea lor. Întâlnirea cu Dumnezeu i-a determinat pe copii să înțeleagă mai bine ce înseamnă iubirea Tatălui pentru toții fiii Lui. La subsolul bisericii, copiii care au fost la sfânta Liturghie de la ora 9.00 au participat la masa oferită în amintirea celor răposați. Rugăciunea de început făcută de părintele paroh Petru Sescu și cea de sfârșit, făcută de părintele Marius Ilieș, i-a ajutat pe copii să conștientizeze că această masă este oferită pentru răposații familiilor din comunitatea noastră. Copiii au realizat că nu trebuie să-i uităm pe cei care au plecat dintre noi. Răposații, de acolo, de departe, ne iubesc în tăcere.

Prezența la această masă a seniorilor din comunitate a făcut ca acești copii să vadă o altă etapă a vieții, că aceste persoane au nevoie de multă dragoste și respect.

Dragostea și disponibilitatea oferite de membrii SVP, de ceilalți credincioși din comunitate și de preoții parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii cu multă bucurie.

Mulțumim credincioșilor din comunitate pentru dărnicia lor. A oferi înseamnă a iubi. Noi, membrii SVP, am simțit cât de mare este această iubire. Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposații familiilor noastre și să-i conducă în împărăția luminii și a păcii.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 noiembrie: Iași: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat