Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: La 10 ani de activitate a Centrului de Îngrijire la Domiciliu

În ziua de 12 noiembrie 2015, Centrul de Îngrijire la Domiciliu Suceava a sărbătorit cu emoție și gratitudine 10 ani de activitate.

Înființat în 2005 în cadrul programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu", CID Suceava este un punct de lucru al Centrului Diecezan Caritas Iași, unde o echipă formată din 11 oameni cu inima mare și zâmbetul cald (cinci îngrijitoare la domiciliu, patru asistenți medicali și doi asistenți sociali) desfășoară constant o muncă din suflet pentru suflete.

De-a lungul celor 10 ani de activitate, CID Suceava s-a implicat nu doar în serviciile de îngrijire, ci și în viața comunității locale, prin desfășurare de evenimente și acțiuni precum: Ziua Mondială a Bolnavului, Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice, Un Milion de Stele, vizite cu flori la beneficiari în luna martie pentru a le vesti primăvara, vizite cu daruri înaintea sărbătorilor pascale, tradiționalul mers la colindat și promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul a mai multor activități.

De asemenea, în cadrul CID Suceava s-au implementat cu succes patru proiecte europene, trei dintre acestea fiind încă în derulare. În cadrul acestor proiecte s-au oferit servicii de informare și consiliere socio-profesională și au fost realizate cursuri de formare profesională, precum cele de: îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni, tehnician maseur și infirmieră. Mai mult, s-au realizat schimburi de bune practici susținute de experți din Germania și vizite de studiu pentru perfecționare, la Caritas Munster.

Serviciile de îngrijire la domiciliu oferite de CID Suceava sunt realizate la standarde europene, personalul bucurându-se de programe de perfecționare, oferite de către specialiști în domeniu, din Germania. Astfel, prin calitate, profesionalism, responsabilitate și implicare, echipa de aici a reușit să demonstreze tuturor, de la autorități la beneficiari, că activitatea lor este extrem de importantă și de valoroasă.

Atributele serviciilor realizate în cadrul acestui centru se datorează valorii umane, centrul din Suceava fiind format dintr-o echipă cu o dorință vie de a ajuta oamenii, o echipă ce prețuiește mai mult decât orice, iubirea lui Dumnezeu, punând mereu în practică voința și cuvântul său.

La mulți ani de activitate, CID Suceava!

Adina-Denora Ianău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 noiembrie: Suceava: La 10 ani de activitate a Centrului de Îngrijire la Domiciliu


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat