Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Caritas, de 25 de ani în slujba comunității. Prima zi a sărbătorii

Prima zi, marți, 10 noiembrie 2015, a evenimentului Centrului Diecezan Caritas Iași - 25 de ani în slujba comunității - a fost un prilej de comuniune pentru toți participanții, uniți în trăirea unor emoții de apreciere, respect, iubire față de aproapele și bucurie a carității. După această minunată zi de sărbătoare, sperăm că fiecare dintre cei prezenți la eveniment, a împărtășit sentimentul că bucuria carității poate să devină un continuum, care să umple viața noastră cu binecuvântări.

Conferința destinată Jubileului s-a desfășurat în trei părți, în fiecare dintre acestea, oaspeți de seamă aducând mesajele lor pentru Centrul Diecezan Caritas Iași, prezența tuturor având o importanță deosebită pentru organizație. Evenimentul a fost deschis de către pr. Egidiu Condac, director general al Centrului Diecezan Caritas Iași, discursul introductiv al părintelui invitând tacit inimile tuturor, să se alăture pe parcursul sărbătorii, inimii familiei Caritas, într-o sinceră și colectivă trăire a devizei "Dăruind vei dobândi!"

Sincere mulțumiri și gânduri de recunoștință le aducem tuturor invitaților: PS Petru Gherghel, pr. Nicolae Anușcă - director general al Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj și președinte al Confederației Caritas România, pr. dr. Vladimir Petercă - primul director al Centrului Diecezan Caritas Iași, pr. Mihai Budău - director executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași între anii 2002 și 2008, pr. Marius Adam - director executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași între anii 2008 și 2013, pr. Mihai Eduard Doroșincă - reprezentantului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pr. dr. Anton Despinescu - membru fondator al Centrului Diecezan Caritas Iași, Mihai Chirica - primar interimar al Municipiului Iași, Alin Aivănoaiei - reprezentant al Consiliului Județean Iași, Marian Șerbescu - director Prefectura Iași, Alexandru Grinea - inspector social Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Diana Cârstoiu - Șef Birou Strategie, Proiecte și Relații ONG din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță - decan al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice Iași, Daniel Ciobotaru - director executiv adjunct al Direcției de Asistență Comunitară Iași, Luminița Munteanu - director al Direcției de Asistență Comunitară Iași, Angela Achiței - președinte al Asociației "Alături de Voi România" și președinte al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale FONSS, Diana Păiuș - manager zonal al Fundației Serviciilor Sociale Bethany Iași și președinte al Comisiei ONG - Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială a Județului Iași, dr. Roxana Necula - președinte Sucursala Teritorială a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, Lucian Balla - reprezentant Bella România, Valentina Colleoni - reprezentant al Asociației Chiese dell'est din Italia, pr. Francesco Zanotti - paroh la două parohii Romano - Catolice din Italia, Bernhold Mollenhoff - reprezentant Caritas Münster din Germania, Dominique Vray - reprezentant Asociația Issaberry din Franța, dr. Pierre Gerkens din Germania - susținător al Programului Centrul de Resurse pentru Copii și Tineret "Don Bosco" și reprezentantul din partea pr. Franz Lutum - Emsdetten Germania.

Mulțumim de asemenea, tuturor celor prezenți la eveniment, voluntari, beneficiari, binefăcători, prieteni și angajați ai organizației Caritas.

În cadrul evenimentului, părintele Egidiu Condac a primit din partea Preasfințitului Petru Gherghel, pentru rezultatele deosebite și pentru efortul depus, crucea de merit "Fericitul Anton Durcovici". De asemenea, din partea părintelui Nicolae Anușcă, un ceas care surprinde atât de semnificativ ideea timpului pe care organizația l-a pus în slujba comunității și pe care urmează să îl ofere și mai departe cu iubire. În semn de recunoaștere publică a activității Caritas în societate, domnul primar interimar al Municipiului Iași i-a oferit părintelui Diploma de excelență din partea Primăriei.

Faptele bune dăinuie veșnic și am dorit să împărtășim cu toți cei prezenți bucuria revărsată din săvârșirea lor, în cadrul unui film emoționant, ce ne-a oferit ocazia de prezentare a activităților, programelor și proiectelor realizate de-a lungul anilor. Aniversarea a 25 de ani de activitate Caritas în slujba comunității a constituit, în același timp, o ocazie specială de confirmare a recunoașterii profesionalismului, seriozității și implicării sociale a organizației în viața comunității.

"Pe de o parte, 25 de ani înseamnă mult, dacă ne gândim la numeroasele proiecte derulate, dar în același timp este un timp scurt, având în vedere nevoile societății de astăzi, mai ales în domeniul social", a spus părintele Egidiu Condac, director al centrului. De aceea, ca o promisiune asumată public, vom continua și pe viitor să ne desfășurăm activitatea în slujba comunității și a binelui, cu multă dăruire și profesionalism.

O aniversare de suflet, încărcată de emoție, Jubileul de 25 de ani de activitate Caritas a fost încheiat în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină", cu sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași. Împreună i-am mulțumit Domnului pentru nesfârșita dragoste și pentru că ne-a călăuzit întotdeauna în activitatea desfășurată, pentru a săvârși mai presus de toate, în munca noastră, voința sa.

Toți cei prezenți la sfânta Liturghie de mulțumire am simțit farmecul și bucuria celebrării unui sfert de veac în slujba carității. La omilie, părintele Egidiu Condac a subliniat importanța spirituală a evenimentului, iar binecuvântările Preasfințitului Petru Gherghel ne vor conduce și de acum înainte pe un drum statornic în credință față de Dumnezeu și iubire față de semeni.

Adina-Denora Ianău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 noiembrie: Iași: Caritas, de 25 de ani în slujba comunității. Prima zi a sărbătorii


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat