Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Ziua Recoltei și a Recunoștinței

În Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia Valahul" din Valea Mică, duminică, 8 noiembrie 2015, cu ocazia Zilei Recoltei și a Recunoștinței, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.00, celebrată de pr. paroh Iosif Agiurgioaei, s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru anul care în curând se încheie și pentru toamna care a adus belșug în hambare.

"Toamna trece prin livadă / Rodul anului să vadă: / Mărul roșu auriu / Strugurele argintiu / Para galbenă zemoasă / Pruna dulce și gustoasă / Piersica cu puf pudrată / Și gutuia aromată. / Toamna strânge-n coș de toate, / Fructe bune și bucate / Și-apoi spune tuturor: / - Vin și anul viitor!"

Acesta a fost motoul cu care au început copiii prezentarea sărbătorii zilei de 8 noiembrie 2015, Ziua Recoltei și a Recunoștinței. Sub îndrumarea părintelui paroh, copiii au mulțumit în modul lor angelic bunului Dumnezeu, pentru tot ce a primit comunitatea în această toamnă. Au mulțumit pentru sănătate, pentru roade, pentru bucurie, pentru pace și unitate.

În cadrul sfintei Liturghii, dedicată acestei solemne zi, părintele paroh a scos în evidență faptul că noi, oamenii, ar trebui să mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare dar, pentru fiecare zi, pentru fiecare moment al vieții noastre pentru că tot ce avem se datorează bunătății sale divine. Prin darurile prezentate la ofertoriu, copiii au venit în fața altarului aducând în dar inima lor sinceră și i-au oferit lui Isus puritatea și inocența lor.

Ziua Recoltei și a Recunoștinței este deja o tradiție pentru sătenii din Valea Mică. De aceea, această zi nu se putea încheia fără un mic program artistic prezentat de un grup de copii și tineri ai comunității.

Mulțumim din suflet părintelui paroh care este mereu deschis pentru asemenea activități, pentru că este alături de copii și tineri și-i susține în activitatea lor, încurajându-i să meargă mai departe cu mult curaj și să înfrunte cu încredere toate obstacolele vieții, avându-l ca prieten pe Isus. Mulțumim comunității, mulțumim copiilor și tinerilor care s-au implicat trupește și sufletește pentru ca această zi să aibă voioșie și bună dispoziție. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această minunată toamnă, și cum obișnuim să spunem: " Așteptăm cu drag toamna anului viitor cu sănătate și spor în toate!".

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 noiembrie: Valea Mică: Ziua Recoltei și a Recunoștinței


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat