Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Vernisajul expoziției de pictură "O vară în culoare"

Joi, 5 noiembrie 2015, Asociația "Unlimited Connections" Bacău a organizat, la Universitatea "Vasile Alecsandri" din localitate, expoziția de pictură "O vară în culoare", parte a proiectului "Clubul social al Tinerilor Băcăuani", finanțat de Consiliul Județean Bacău.

La această manifestare culturală au participat printre alții: Oana-Elena Radu (managerul proiectului "Clubul social al Tinerilor Băcăuani"), Gheorghe Bejan, președintele Asociației Romano-Catolicilor "Dumitru Mărtinaș", prof. dr. Anton Coșa, oficialități civile, învățători, profesori, directori și elevi de la școlile gimnaziale din Arini, Cleja, Faraoani, Frumoasa, Fundu Răcăciuni, Nicolae Bălcescu, Pustiana și Vladnic, participanți în cadrul proiectului.

În intervențiile lor, invitații au punctat importanța derulării Proiectului "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani" în cele opt sate cu populație romano-catolică din județul Bacău. S-au făcut referiri concrete și la rezultatele implementării acestui proiect, expoziția de pictură fiind doar unul dintre acestea, pe lângă altele precum: dezvoltarea creativității, a abilităților de comunicare, relaționare, dezbatere și argumentare, a spiritului competitiv, a socializării în vederea prevenirii și combaterii discriminării, a cunoașterii istoriei comunității din care fac parte și integrarea acesteia în cadrul istoriei naționale, a respectului valorilor strămoșești etc.

Proiectul "Clubul social al Tinerilor Băcăuani" s-a desfășurat în două etape, fiecare dintre ele cu acțiuni specifice, în concordanță cu scopul și obiectivele stabilite anterior de către organizatori.

În prima parte a proiectului, copiii au putut participa timp de cinci săptămâni într-o Tabără de Vară la Moinești (la Complex Parc Pini Moinești), unde s-au derulat mai multe module educative extracurriculare: Cultură civică și valori europene, Limba engleză, Istoria Comunității Romano-Catolice din Moldova, Istoria și Geografia județului Bacău, Igienă și Îngrijire Personală, Artă și Creativitate, Jocuri sportive, Antidiscriminare, Tehnologie și mediul online.

Cea de a doua parte a proiectului este în curs de derulare, în fiecare dintre cele opt sate cu populație romano-catolică din Județul Bacău, fiind implementate un număr de patru module educative extracurriculare: Cultură religioasă, Cultură civică și valori europene, Istoria Comunității Romano-Catolice din Moldova, Dezbatere și Argumentare.

Prof. dr. Anton Coșa


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat