Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Administrarea tainei Mirului

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, comunitatea catolică românească din Zaragoza a trăit momente de bucurie, cu prilejul primirii sacramentului Mirului, pentru 14 copii și tineri.

Cu această ocazie, l-am avut în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, însoțit fiind de pr. Paul Budău și de pr. Gheorghe Farcaș, pe care i-am întâmpinat cu salutul de bun venit, cu pâine și sare, dar nu a lipsit nici podul de flori. Imediat după momentul întâmpinării episcopului a urmat sfânta Liturghie, concelebrată de pr. Damian Ciobanu, pr. Adrian Burcă și pr. Leonard Diac, care, cu răbdare a stat la dispoziția celor care au dorit să se împace cu Dumnezeu.

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Aurel a pus în lumină aspectul coborârii Duhului Sfânt, mai întâi la primirea sacramentului sfântului Botez, iar astăzi a venit, ca o completare a lucrării sale, pentru a merge mai departe. Ajutați de Duhul Sfânt, prin primirea celor șapte daruri, copiii vor avea capacitatea de a se ruga mai bine, de a merge pe calea binelui, de a fugi din calea răului, de a-i sfătui pe alții, de a se purta cu semenii lor. Roadele acestei zile se vor vedea pe parcursul vieții, sămânța Duhului Sfânt este mică acum, dar, cu rugăciune, răbdare și încredere, se va dezvolta în fiecare dintre cei miruiți și, astfel, vor putea da mărturie despre credința primită.

Preasfințitul a fost alături de comunitatea din Zaragoza, și a doua zi, prima duminică din Advent, când a avut loc sfânta Liturghie și aprinderea primei lumânări a coroanei de Advent.

Ne-a îndemnat și de data aceasta Preasfințitul să ne pregătim pentru sărbătoarea ce are să vină, să cultivăm în noi atitudinea de speranță și să-i cerem Duhului Sfânt să ne îndrepte pașii, să obținem indulgența și iertarea păcatelor.

După binecuvântarea finală, am avut ocazia să ne fotografiem cu păstorii care ne-au vizitat în aceste zile, ne-am luat "La revedere" și vrem să îi mulțumim lui Dumnezeu, pentru grija pe care o are față de noi, trimițându-ne astfel păstori buni și fideli lui.

Te rugăm, luminează mințile noastre, Doamne, să prețuim aceste daruri primite!

Duhule sfânt, izvorul iubirii, vino la noi să trăim iubirea ta!

Comunitatea din Zaragoza


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat