Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Vizita PS Petru Gherghel în comunitatea Surorilor Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt"

"Viața mea să fie una plină de iubire și mulțumire!" (Fer. Maria Helena Stollenwerk)

Ziua de 28 noiembrie 2015 a fost o zi de sărbătoare pentru comunitatea noastră, a Surorilor Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt" din Răducăneni. Într-o singură zi am sărbătorit patru evenimente speciale.

Un motiv de bucurie a fost sărbătoarea hramului casei și a comunității noastre "Maria Helena" din Răducăneni. Acest hram a fost întărit de aniversarea a 20 de ani de la beatificarea Mariei Helena, care este cofondatoarea congregației și patroana casei noastre. Al treilea motiv de sărbătoare a fost împlinirea celor 20 de ani de prezență a surorilor în comunitatea din Răducăneni. Celebrarea celor trei evenimente a fost încoronată de prezența păstorului diecezei noastre, Preasfințitul Petru Gherghel. Acesta a fost cel de-al patrulea motiv de bucurie, deoarece Preasfințitul ne-a onorat cu vizita sa pastorală în cadrul Anului Vieții Consacrate.

Toate aceste evenimente ne-au unit în rugăciune de mulțumire și recunoștință față de bunul Dumnezeu, care ne-a chemat în misiunea sa și a condus pașii noștri în acest sat.

Sfânta Liturghie a fost celebrată împreună cu credincioșii și oaspeții noștri în biserica parohială închinată sfinților Petru și Paul. Printre preoții concelebranți au fost confrații noștri verbiți din Republica Moldova, precum și un preot din sat, pr. Alexandru Percu, care a fost și predicator.

După sfânta Liturghie ne-am adunat la centrul nostru pastoral - Casa Nazaret - unde, împreună cu preoții, surorile noastre din Roman și Iași și alături de colaboratorii noștri laici am servit masa de prânz.

Acest mic jubileu a fost și este pentru noi un îndemn la o privire retrospectivă plină de recunoștință, conștientizând multele daruri pe care Dumnezeu ni le-a oferit și modul în care el a lucrat prin noi, împreună cu oamenii din satul nostru. Fiind o congregație internațională, în decursul celor 20 de ani s-au perindat prin acest sat surori din trei continente și de 10 naționalități. Inima ne este plină de bucurie și recunoștință pentru întâmpinarea deschisă și prietenoasă a preoților, familiilor și pentru colaborarea rodnică în munca noastră misionară cu tinerii, copiii, bătrânii și bolnavii, precum și cu alte grupuri și familii pe care le-am însoțit.

Pentru a exprima mai simplu realitatea vieții noastre misionare ne folosim de parabola creionului. Ea ne prezintă cinci pași necesari în viața de zi cu zi.

Primul pas: Vom fi capabili să facem lucruri mari, însă doar dacă ne vom pune în mâinile lui Dumnezeu, pentru a fi un dar pentru ceilalți.

Al doilea: Din când în când, cu durere, va trebui să fim "ascuțiți", prin intermediul dificultăților pe care le vom întâlni pe drum; acest lucru va face din noi persoane mai puternice.

Al treilea: Vom fi capabili să ne corectăm propriile greșeli și, datorită lor, să creștem.

Al patrulea: Partea cea mai importantă din noi este ceea ce purtăm în interiorul nostru.

Al cincilea: Pe orice drum vom merge, va trebui să lăsăm un semn. Și, indiferent de împrejurări, să-l slujim pe Dumnezeu în orice lucru.

Toți am fost creați pentru un scop special. Înțelegând și amintindu-ne aceasta, dorim să ne continuăm drumul pe acest pământ construind zilnic o relație deschisă cu Dumnezeu și cu aproapele, pentru o reînnoită evanghelizare.

Sr. Ana Tisea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 noiembrie: Răducăneni: Vizita PS Petru Gherghel în comunitatea Surorilor Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat