Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Zile de reculegere pentru toți tinerii din cele șapte ediții ale Grupului Samuel

Echipa de Pastorație Vocațională din zona Roman a organizat, în perioada 27-29 noiembrie 2015, zile de reculegere pentru toți tinerii din cele șapte ediții ale Grupului Samuel, la mănăstirea Surorilor Clarise din Roman. Acest timp a fost bogat în haruri pentru fiecare din cei 17 participanți, care urmează drumul început și propus al spiritualității acestui grup inițiat de cardinalul Martini. În aceste zile li s-a propus tinerilor să mediteze asupra chemării fiecărui creștin la sfințenie și asupra milostivirii Domnului având tema: "Tineri, râvniți la desăvârșire. Anul Milostivirii - timp de har!"

Au fost celebrări propuse tinerilor prin care au putut experimenta iubirea nemărginită a Tatălui ceresc pentru fiecare în parte. Tatăl ne iubește din veșnicie și pentru totdeauna, el nu retrage niciodată iubirea sa și ne menține totdeauna în mâinile sale. El nu ne abandonează niciodată!

Meditațiile și predicile propuse au fost de un mare ajutor în a lumina drumul de creștere personal al fiecăruia și chiar ne-au introdus în începerea Anului Jubiliar al Milostivirii printr-o profundă pregătire spirituală și sacramentală. Momentele personale de rugăciune, dar mai ales adorația au lăsat o profundă amprentă în inima fiecăruia, făcând experiența de a sta cu Isus și a simți prezența sa în propria viață.

O minunată surpriză a fost prezența Preasfințitului Petru Gherghel care a celebrat Liturghia de mulțumire pentru harurile primite în aceste zile, fiind prima duminică din Advent și pentru care îi mulțumim Excelenței sale că totdeauna ne este alături și ne susține.

În timpul sfintei Liturghii tinerii participanți la aceste zile de reculegere având în mână lumânări aprinse au avut posibilitatea să reînnoiască promisiunile de la Botez ca întăriți în credință să meargă acolo unde le este locul anunțându-l și mărturisindu-l pe Isus cu mult curaj și zel.

Mulțumim Domnului pentru toate persoanele care într-un mod sau altul au contribuit la realizarea acestor zile de har pentru acești tineri doritori de a face un salt de calitate în propria viață. Iată mesajul unei tinere care a parcurs drumul Grupului Samuel acum șapte ani în urmă: "Într-adevăr, dacă nu mergeam la grupul Samuel nu eram atât de bogată sufletește cum mă simt acum. Mult curaj și putere tuturor!"

Echipa de Pastorație Vocațională Roman

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-29 noiembrie: Roman: Zile de reculegere pentru toți tinerii din cele șapte ediții ale Grupului Samuel


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat