Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: PS Petru Gherghel în vizită la Surorile Clarise

"Vino, Doamne, Isuse, vino!" Ce frumoasă coincidență, în această primă duminică din Advent, 29 noiembrie 2015, când Biserica ne predispune la venirea Mântuitorului, iată păstorul nostru, PS Petru Gherghel, dorește să fie în mijlocul nostru, la Surorile Clarise, ca motiv de prețuire și încurajare în acest An al Vieții Consacrate. Această vizită a fost o surpriză bine primită și de tinerii Grupului Samuel, care în aceste zile s-au reîntâlnit, pentru un timp de reculegere, în mănăstirea noastră, reflectând asupra temei: "Tineri, râvniți la desăvârșire".

Cu această ocazie PS Petru, în omilia sa, ne-a reamintit de fidelitatea lui Dumnezeu care împlinește cuvântul cu privire la casa lui Israel, care este Biserica sa, și dorește să ne întărească inimile ca să fim fără prihană în așteptarea venirii Domnului nostru Isus, împreună cu toți sfinții săi (1Tes 2,13).

Veghind și rugându-ne, vom fi vrednici să-l întâmpinăm pe Domnul care vine: "Vino, Doamne Isuse, vino!"

Această așteptare este simbolizată și prin frumoasa tradiție a coroanei Adventului, care ne amintește timpul care trece și prezența lui Isus care coboară în mijlocul nostru.

Cu aprinderea primei lumânări a coroanei, tinerii au mers în fața altarului cu lumânarea aprinsă în mâini, au reînnoit promisiunile de la Botez, pentru a fi în lume mărturisitori ai iubirii și a sfințeniei sale.

PS Petru ne-a împărtășit câteva gânduri despre Sinodul Familiei, ținut la Roma în octombrie, la care Excelența sa a luat parte. Cu mare drag ne-a adus binecuvântarea Sfântului Părinte papa Francisc și salutul Surorilor Clarise din Citt? di Castello, de unde provenim.

Într-un moment de fraternitate, PS Petru ne-a dăruit cu această ocazie de vizită pastorală, un album cu fotografiile de la beatificarea PS Anton Durcovici. Iar noi, ca recunoștință față de păstorul nostru, i-am oferit în dar o stolă, simbol al preoției, dar și ca o urare din partea noastră, pentru a-și continua misiunea cu râvnă și dăruire pe cât mai mulți ani.

Mulțumim, mulțumim mult, Excelență, și Dumnezeu să vă copleșească de haruri duhovnicești, prosperitate și să vă sălășluiască în inimă pacea și bucuria!

Sr. Dorotea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 noiembrie: Roman: PS Petru Gherghel în vizită la Surorile Clarise


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat