Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Elevi catolici premiați la Gala Excelenței în Educație

Gala Excelenței în Educație a ajuns la a IV-a ediție. Marți, 24 noiembrie 2015, Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Primăria Iași și Consiliul Județean Iași, a organizat o festivitate de premiere a elevilor cu rezultate de excepție la olimpiadele, concursurile naționale și internaționale și a profesorilor îndrumători. Premierea a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu". Partea a doua a galei s-a desfășurat miercuri, 25 noiembrie 2015, la ora 11, la Colegiul Național "C. Negruzzi" Iași.

Evenimentul a avut trei secțiuni:

1. Realitate, iluzie și vis de adolescență, cu momente culturale susținute de elevii și profesorii Colegiului Naționale de artă "Octav Băncilă" Iași, expoziție de pictură și vernisaj și secvențe muzicale clasice și contemporane.

2. Educația excelenței - actori, profiluri, idealuri cu intervenții din partea Inspectoratului Școlar General - prof. dr. Camelia Gavrilă, mesajul reprezentanților autorităților locale, al personalităților invitate și al partenerilor tradiționali și lansarea numărului 4 (noiembrie 2015) al revistei "Excelsior" a olimpicilor ieșeni.

3. Noblețea unui destin asumat: susținerea performanței în școala ieșeană cu festivitatea de premiere a elevilor laureați la olimpiadele, concursurile internaționale și naționale, precum și a profesorilor mentori, decernarea titlului de "Elevul anului" și premierea proiectelor educaționale științifice, culturale și artistice de succes, din tradiția actuală a excelenței ieșene.

Elevii și profesorii au fost răsplătiți pentru efortul și rezultatele lor cu diplome, plachete, cărți, albume de artă, enciclopedii, CD-uri cu muzică clasică, premii în obiecte electronice și în bani, în funcție de importanța concursului și a premiului obținut.

La disciplina Religie s-au evidențiat elevi ce aparțin cultului romano-catolic, cultului ortodox și Alianța Evanghelică. Ei au fost felicitați de doamna prof. dr. Denisa Mănoiu - inspector de religie în cadrul Inspectoratului Județean Iași.

Elevi premiați la Olimpiada Națională de Religie - cult romano-catolic

  • Blânda Robert, clasa a VII-a, Liceul Teoretic "Lascăr Rosetti" Răducăneni, Premiul al II-lea, prof. Augustin Margareta.

  • Petrișor Cătălin Iosif, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Izvoarele, Premiul al III-lea, prof. Iacob Valeria.

  • Chelaru Carmil Matia Giorgio, clasa a X-a, Colegiul Național Iași, Mențiune, prof. Boroș Lăcrămioara.

  • Bonaparte Ioana, clasa a X-a, Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" Iași, Premiul I, prof. pr. Tamaș Petru Sebastian.

  • Petrișor Emanuel, clasa a XII-a, Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" Iași, Premiul I, prof. pr. Tamaș Petru Sebastian.

  • Vîrgă Maria Luiza, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" Iași, Premiul al II-lea, prof. pr. Robu Claudiu.

Elevi premiați la Olimpiada Națională de Religie - cult ortodox

  • Simiraș Ioan, clasa a XI-a, Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Vasile cel Mare" Iași", Premiul al III-lea, prof. pr. Racu Bogdan.

  • Gherasă Gabriel, clasa X-a, Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Vasile cel Mare" Iași", Mențiune, prof. pr. Rusu Paul.

  • Elevi premiați la Olimpiada Națională de Religie - cult Alianța Evanghelică

  • Baciu Teodora, clasa a XI-a, Colegiul "Richard Wurmbrand" Iași, Premiul I, prof. Ursache Liviu.

  • Leonte Robert, clasa a IX-a, Colegiul "Richard Wurmbrand" Iași, Premiul I, prof. Ursache Liviu.

Felicitări elevilor premianți și profesorilor îndrumători!

Impresii

  • "M-am simțit cu adevărat specială. Am simțit că eforturile mele au fost răsplătite cum se cuvine. Mă bucur că am reușit să contribui la formarea mea spirituală și intelectuală!" (Luiza Vârgă)

  • "Participând pentru prima dată la acest eveniment, m-am simțit foarte bine și am fost copleșit de performanțele unor elevi model!" (Iosif Cătălin Petrișor)

  • "Am fost onorat să particip la acest eveniment unic în care excelența plutea peste toți cei prezenți. M-am simțit foarte bine și mă bucur că pot reprezenta această cetate a spiritualității, dar și Episcopia Romano-Catolică de Iași!" (Emanuel Petrișor)

  • "Olimpiada m-a învățat că prin vârful stiloului ce alunecă tandru pe hârtie, prin emoția întâlnită în ochii fiecărui participant, gândurile și ideile se întrec nevinovate în iuțeala timpului. Însă religia, până la urmă, nu ne îndeamnă la competiție, la invidie sau răutate. În toată complexitatea acesteia, omul are de cercetat, de pus întrebări ale căror răspunsuri nu se vor face cunoscute decât atunci când rațiunea va conlucra cu inima și sensibilitatea ființei umane. Fericirea muritorului va fi pe deplin echilibrată când va înțelege, iar această stabilitate vine numai prin voința noastră, prin dorința de a descoperi, fără însă a fi lăsați înșelați de vorbele Eritis sicut Deus, scientes bonum et malum." (Carmil Matia Georgio Chelaru)

Lăcrămioara Boroș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 noiembrie: Iași: Elevi catolici premiați la Gala Excelenței în Educație

* * *

Imagini de la acest eveniment au fost publicate și în secțiunea "Galeriile foto" a site-ului "Ziarul de Iași", www.ziaruldeiasi.ro, cu fotografii realizate de Dan Luca.


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat