Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: O nouă slujitoare a lui Cristos, Marele Preot

Da, vreau! Să fiu slujitoarea lui Cristos, marele preot, slujitoarea vrednică a Celui Preaînalt și, asemeni sfintei Fecioare Maria, să repet mereu: "Fie mie după cuvântul tău". Vreau să trăiesc mai intens consacrarea începută la Botez și Isus să fie și să rămână mereu regele inimii mele.

Duminică, 22 noiembrie 2015, în marea sărbătoare "Cristos, Regele Universului", în cadrul sfintei Liturghii de la ora 17.00, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, sr. Maria Cecilia Dămoc a fost primită în Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. decan Iosif Dorcu, fiind prezenți și pr. paroh Petru Sescu, pr. Alois Bișoc, pr. Daniel Iacobuț și pr. Marius Cojan. La scaunul de spovadă, pr. Marius Ilieș i-a așteptat pe toți cei care au dorit să-i aducă în dar lui Isus, Regele, o inimă și un suflet curat.

Mulți credincioși, corul tinerilor și al adulților, membrii mișcării "Familiile de Nazaret" și ai Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul", surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", s-au reunit pentru a trăi bucuria sorei Maria Cecilia Dămoc, aceea de a-l sluji pe Cristos și Biserica sa, prin depunerea voturilor de castitate, sărăcie și ascultare, conform constituțiilor institutului diecezan în care a intrat definitiv. După acest moment, în fața comunității, prin mâinile maicii superioare, sora Lenuța Băcăoanu, a primit inelul binecuvântat de părintele decan, ca semn al fidelității față de tot ceea ce a făgăduit. Cântecele alese, lumânările aprinse, tămâia, lecturile, cuvintele sfintei Evanghelii, predica părintelui Daniel Iacobuț, ne-au înălțat sufletește și au făcut ca inimile noastre să tresalte de bucurie.

Sfânta Evanghelie din această zi ne pune în față două lumi, spunea pr. Daniel la predică. Două tipuri de împărății: cea pământească în care predomină frica, teroarea, dorința de putere de dominare și cea cerească în care este libertate, iubire, pace, înțelegere. De fapt, spunea părintele Daniel, dacă suntem sinceri cu noi înșine, recunoaștem că aceste două lumi există în interiorul fiecăruia dintre noi. Totul depinde doar de alegerile noastre.

Sora Maria Cecilia Dămoc a dat mărturie în fața surorilor, în fața preoților prezenți și a întregii comunități de alegerea pe care a făcut-o cu mult timp în urmă. Am avut sentimentul că prin mărturia și alegerea făcută astăzi, sora a adus bucurie în inimile noastre, dar mai ales în cer, deoarece:

- petalele sufletului său curat au acoperit fiecare rană a lui Isus răstignit;

- fiecare act de slujire și bunăvoință pe care l-a făcut și pe care-l va face de acum va mângâia fiecare spin ascuțit din coroana lui Isus;

- fiecare rugăciune înălțată spre cer, ca persoană consacrată din iubire pentru Domnul, va face ca haina de purpură a lui Isus să rămână mereu adăpost pentru sufletele abandonate și deznădăjduite.

În încheiere, pr. decan Iosif Dorcu a ținut să specifice că orice alegere presupune jertfă și implicare. Astăzi sora Maria Cecilia a ales să se implice mai mult în ceea ce fiecare dintre noi rostim în rugăciunea Tatăl nostru, "Vie împărăția ta, facă-se voia ta".

Îți mulțumim, soră Maria Cecilia, pentru că prin gestul tău ai făcut ca această lume să devină mai bună.

La sfârșitul sfintei Liturghii, sărbătoarea a continuat cu felicitări din partea celor prezenți și cu o agapă frățească la subsolul bisericii.

Mariana Ifrim

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 noiembrie: Iași: O nouă slujitoare a lui Cristos, Marele Preot


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat