Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Lansarea structurii sociale CAR WASH - spălătorie de mașini și covoare de tip self-service

Un concept inovator s-a lansat luni, 19 octombrie, la Iași: CAR WASH - spălătorie de mașini și covoare de tip self-service, a noua structură de economie socială deschisă în cadrul proiectului IDEAS de către Centrul Diecezan Caritas Iași. La sediul de pe strada Livezilor, nr. 2, din Valea Adâncă, Iași, puteți găsi o gamă diversificată de servicii la prețuri foarte avantajoase și oferte și reduceri pentru clienții care vor dori să sprijine sectorul social: clienții vor beneficia de o ofertă specială: spălarea mașinii în mod gratuit timp de 10 zile, din 20 octombrie până la 31 octombrie 2015.

Spălătoria de mașini CAR WASH va funcționa pe baza unui card magnetic special care va permite clienților accesul la toate serviciile existente, iar clienții fideli vor avea parte de oferte speciale și promoții pentru toate tipurile de servicii.

Spălătoria este dotată cu utilaje de ultimă generație și detergenți profesionali în industria spălării textilelor, astfel că veți beneficia de cea mai bună calitate a serviciilor. Covoarele și mochetele vor fi ridicate gratuit de la domiciliul clientului și livrate înapoi în cel mai scurt timp, în termen de 24-48 de ore.

La evenimentul de lansare au fost prezenți toți cei implicați în implementarea proiectului, dar și parteneri naționali. Managerul IDEAS, Mihaela Condac, a realizat o prezentare a tuturor structurilor de economie socială înființate în cadrul proiectului IDEAS specificând importanța acestora în comunitate, întrucât scopul final al acestor societăți nu este doar acela de a oferi servicii de calitate, ci și acela de a distribui profitul obținut către activități sociale.

Directorul Centrului Diecezan Caritas, părintele Egidiu Condac a invitat clienții CAR WASH și partenerii să apeleze la serviciile acestei structuri, gândindu-se totodată la binele pe care îl pot face comunității ajutând un număr mare de persoane vulnerabile.

Administratorul acestei structuri, Marius Pușcașu, a menționat că cei care vor beneficia de aceste servicii sunt atât clienți din mediul privat cât și companii din Iași care dețin parcuri auto. Spălătoria de tip self service non-stop este un concept inovator (nou în Iași, dar și în regiunea Moldovei) ce vine în sprijinul clienților, reducând costurile întreținerii auto.

O gamă variată de servicii îi așteaptă pe clienții care doresc să susțină sectorul social:

- lucrări de întreținere periodică (distribuitor automat de lichid de parbriz, lavetă și negru pentru anvelope)

- igienizarea autoturismelor (aparate profesionale de spălare a tapițeriei auto prin injecție/aspirație)

- spălare exterioară a mașinii (prespălare cu presiune înaltă, spălare cu spumă activă, clătire cu ceară perlată, clătire cu presiune), clientul va trebui să se încadreze în timpul pentru care a plătit și să-și selecteze singur programele de spălare

- aspirare interioară și cosmetizarea autoturismului (aspirator, deodorant, aer comprimat)

- curățarea, spălarea și uscarea covoarelor/mochetelor (asigurarea transportului gratuit).

La final, Spălătoria de mașini și covoare CAR WASH a fost binecuvântată de către părintele Benone Lucaci, menționând cât de importante sunt aceste investiții pentru sectorul economic din Iași, dar și pentru transmiterea unui mesaj pozitiv celor care se află în situații de dificultate.

Proiectul IDEAS este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenție 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".

Mădălina Camelia Ingram

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 octombrie: Iași (Caritas): Lansarea structurii sociale CAR WASH - spălătorie de mașini și covoare de tip self-service


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat