Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Șase seminariști trimiși în trei locuri de misiune

Duminică, 18 octombrie 2015, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, la ora 8.00, a fost celebrată o Liturghie cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor de părintele Eduard Soare, în care șase tineri, de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, au primit mandatul misionar. Liturghia a fost transmisă în direct la Radio Iași.

Studenții care vor pleca în misiune sunt: Paul Roca (Șcheia) și Ștefan Tamaș (Tețcani), care vor merge în Ecuador timp de aproximativ șapte luni, Lucian Simon (Sagna) și Marian Cazacu (Pralea), care vor avea o experiență de șase luni în Kenya, și, în cele din urmă, Laurențiu Turbuc (Arini) și Răzvan Iacob (Bacău), care vor merge în Coasta de Fildeș, tot timp de șase luni.

Celebrantul principal a fost părintele Eduard Soare, vicerectorul seminarului, omilia fiind ținută de părintelui Florin-Petru Sescu, responsabil cu Centrul Misionar Diecezan. Au mai concelebrat preoții Cornel Cadar și Ieronim Budulai.

Părintele Petru și-a început predica prin a face o referința la evanghelie: "Între voi să nu fie așa" și a continuat cu mesajul papei Francisc: "Misiunea voastră sa fie pasiune pentru Cristos și pasiune pentru oameni". Mesajul central al predicii a fost următorul: toți, indiferent de ceea ce suntem și de ceea ce facem în această societate, trebuie sa fim misionari, trebuie "să vestim tuturor că îl cunoaștem pe adevăratul Dumnezeu". În încheiere a ținut să-i îndemne pe toți la rugăciune și, în cele din urmă, să predicăm în locul părintelui acolo unde vom merge, mai exact misionarii în locurile de misiune, iar noi, toți ceilalți, în locurile unde ne desfășurăm activitățile zilnice.

După predică, părintele Eduard Soare a înmânat celor șase studenți mandatul misionar, ei fiind chemați pe nume de părintele Florin-Petru Sescu. Misionarii noștri sunt chemați să ducă mai departe mandatul misionar conferit de Cristos acum două milenii în urmă, iar noi suntem îndemnați să facem o rugăciune pentru ei, dar și pentru toți misionarii care își riscă viața clipă de clipă să ducă mai departe vestea cea bună, adică evanghelia.

Tot duminică, la ora 10.00, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, a fost celebrată o Liturghie dedicată Zilei Mondiale a Misiunilor. La ofertoriu, darurile la altar au fost aduse de cinci dintre cei șase studenți seminariști care vor merge în misiune.

Ziua Mondială a Misiunilor se celebrează în peste 120 de țări, reprezentând un prilej important pentru a descoperi actualitatea misiunii creștine în lume. De altfel, întreaga lună octombrie este dedicată misiunilor, punctul culminant al manifestărilor fiind marcarea Zilei Mondiale a Misiunilor în penultima duminică a lunii, ediția de anul acesta fiind a 89-a.

Andrei Gherghel


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat