Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Un milion de stele

Campania "Un milion de stele" este o inițiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiție în țările din Europa de Vest. Această campanie este cel mai amplu gest de solidaritate din România și a avut loc simultan în 54 de localități din România. A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

La Iugani evenimentul "Un milion de stele" a ajuns la cea de-a treia ediție, vineri, 16 octombrie 2015.

O vorbă cu tâlc spune că prima oară este accident, a doua oară este coincidență, iar a treia oară este cu premeditare. Văzând numărul mare de participanți, am ajuns la concluzia că dincolo de curiozitatea inerentă fiecărei manifestări în parte, mesajul nostru a ajuns la inimile iugănenilor și nu a bătut la porți închise.

Prezența la acest eveniment oferă o triplă susținere: morală, materială și a continuității.

Deși vârsta, cultura și experiența de viață ne fac să fim diferiți, faptul că necazurile, boala și neputința pot să lovească în oricine ne determină să fim uniți.

Donațiile oferite în limita posibilităților vor fi folosite pentru a face un dar fiecărui om izolat de semenii săi prin boală și vârstă. Pentru că activitatea noastă implică atât îngrijiri medicale cât și asistență socială, cu ocazia marilor sărbători creștine acestor oameni li se aduce bucuria și alinarea tradiționalei vizite de socializare organizată împreună cu voluntarii.

Anul acesta, toți cei prezenți la eveniment au fost chemați la solidaritate față de toți cei aflați în dificultate semnând petiția "DA SERVICII SOCIALE", inițiativă a Confederației Caritas România. "Prin acest demers dorim să ne unim forțele pentru a convinge Guvernul să crească bugetul pentru servicii sociale cu 0,3% pe an din PIB (Produsul intern brut al României) până în 2020. Prin aprinderea luminilor solidarității susținem cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află".

Echipa de organizatori aduce mulțumiri părintelui paroh Marcel Blaj și părintelui vicar Eusebiu Tulbure (pentru susținere, mediatizare și participare), echipei de voluntari (reprezentată de eleve ale clasei a VII, Bianca Dîm, studentă la asistență socială, pentru punctualitate, hărnicie și consecvența dovedită în reaprinderea candelelor în pofida vântului) și tuturor celor prezenți!

Noi, toți cei prezenți, am arătat din nou că suntem uniți, că ne putem implica din ce în ce mai mult în misiunea noastră socială, susținându-i și ajutându-i pe cei aflați în dificultate!

Dr. Melinda Cârcu și Daniela Frențoaia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 octombrie: Iugani: Un milion de stele


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat