Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Profesiune perpetuă în Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

Duminică, 11 octombrie 2015, în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Huși, a avut loc profesiunea perpetuă a sorei Cristina Vasile, din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi", în cadrul sfintei Liturghii prezidate de ministrul provincial pr. Emilian Cătălin.

"Iată, ca lutul în mâinile olarului, așa sunteți voi în mâna mea" (Ier18,6) este motoul pe care l-a ales sora Cristina pentru această sărbătoare, privind la tot ceea ce a făcut Dumnezeu în viața ei. Apoi, lecturile din cadrul sfintei Liturghii ne-au vorbit despre caritate, cea care indiferent de starea noastră de viață în Biserică, trebuie să fie temelia întregii vieți creștine. La cuvântul de învățătură, părintele predicator Cristian Clopoțel, OFMConv, a subliniat importanța recunoașterii planului gratuit al lui Dumnezeu în viața noastră, iar dedicarea întregii vieți lui Cristos nu se datorează vreunui merit personal, ci este în primul rând determinată de iubirea sa față de noi, de cel care caută să câștige voința, adeziunea sentimentelor, a minții, a întregii noastre ființe: "O voi ademeni, îi voi vorbi la inimă".

După predică a urmat ritualul profesiunii perpetue, rostind formula profesiunii în mâinile sr. Regina Birou, superioara provincială. Înainte de binecuvântarea finală, sora Cristina a mulțumit spunând: "Inima mi-e plină de emoție și bucurie, pentru că am ajuns să trăiesc acest moment important din viața mea: profesiunea perpetuă, dăruirea totală iubirii infinite și veșnice. Privind la imaginea de pe simbol, mă asemăn și eu cu o bucată de lut în mâna Creatorului, prelucrată zi de zi, o ființă fragilă și sensibilă pe care Dumnezeu a ales-o și în care el și-a arătat măreția... Nu pot decât să-i mulțumesc pentru iubirea cu care m-a copleșit zi de zi și pentru darul pe care mi l-a făcut de a-l urma în această frumoasă familie a Surorilor Franciscane Misionare de Assisi, familia mea spirituală din care vreau să fac parte de azi înainte pentru tot restul vieții mele".

În Anul dedicat Vieții Consacrate, suntem recunoscătoare lui Dumnezeu pentru darul sorei Cristina în familia noastră religioasă. Cu bucurie o însoțim și cerem binecuvântarea cerească asupra vieții și slujirii ei pentru ca, zi de zi, să poată răspundă iubirii cu iubire.

Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească,
Să vă arate o față senină și să se îndure de voi
Să-și îndrepte privirea sa spre voi
și să vă dăruiască pacea sa
.

Surorile Franciscane Misionare de Assisi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 octombrie: Huși: Profesiune perpetuă în Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat