Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj: "Familia, laboratorul iubirii". Exerciții spirituale pentru familii

În perioada 9-11 octombrie 2015, la Centrul Spiritual al Iezuiților "Manresa", din Cluj, au avut loc exerciții spirituale pentru familii.

Evenimentul a avut loc la inițiativa unui grup de familii coordonat de către pr. Călin Sechelea, consilier eparhial cu probleme de familie și viață și asistent spiritual al "Echipelor Maicii Sfinte".

Meditațiile au fost ținute de către pr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii, din cadrul Diecezei de Iași și au avut ca temă: "Familia, laboratorul iubirii".

Familiile s-au prezentat încă de vineri după amiază la Casa Părinților Iezuiți unde au dorit să înceapă zilele de exerciții spirituale prin participarea la sfânta Liturghie, după care a urmat prezentarea generală a programului.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată în întregime meditației, reflexiei personale și discuțiilor în grupuri mici și apoi în plen. Temele prezentate au vizat viața reală a unei familii bazată pe dăruirea reciprocă a celor doi soți, iubirea care a dus la formarea ei, ca și deschiderea față de slujire prin sacrificiul de fiecare zi. "Dumnezeu, a punctat părintele Felician, i-a dăruit pe soți unul altuia, urmând ca aceștia, prin iubire reciprocă și prin rugăciunea asiduă, să se susțină și la bine și la greu, dar mai ales la greu".

Un punct important l-a constituit și sfânta Liturghie de duminică, la care au participat și credincioși din oraș și care s-au bucurat să împărtășească cu familiile prezente din Cuvântul Domnului și din Masa Euharistică.

Evenimentul a fost prilejuit și de dorința papei Francisc de a-i însoți pe părinții sinodali care în aceste zile sunt prezenți la Roma pentru celebrarea Sinodului dedicat familiei.

O familie prezentă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 octombrie: Cluj: "Familia, laboratorul iubirii". Exerciții spirituale pentru familii


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat