Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Întâlnirea de toamnă a Conferințelor din grupa I a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Întâlnirea de toamnă a Conferințelor din grupa I a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România a avut loc la Conferința "Sfânta Maria - Sfânta Cruce", de pe lângă Parohia romano-catolică "Sfânta Cruce" din București, în ziua de 10 octombrie 2015.

Au participat din Dieceza de Iași: Petrică Rediu - Conferința "Fericitul Ieremia" Tomești; Francisc Hușanu - Conferința "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași; Marilena Bartic - Conferința "Sfântul Anton de Padova" Iași; Adrian Petruț - Conferința "Sfântul Anton de Padova" Târgu Frumos; Angela Dumea - Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" Adjudeni și Paul Demișcă - Conferința "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Roman.

Din Arhidieceza de București au participat: Monica Peresi - Conferința "Neprihănita Zămislire" Drobeta Turnu Severin; Cornelia Dragoste - Conferința "Sfânta Maria - Sfânta Cruce", București; Viorica Damian - Conferința "Maica Îndurerată", București; Lizetta Sandu - Conferința "Sfinții Petru și Paul" București; Georgeta Răchiteanu - Conferința "Sfântul Anton de Padova" București și Rodica Babeu - Conferința Sfântul Iacob, Câmpulung Muscel.

Participarea a fost onorată și de Eva Maria Peter, președintele național al Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România, și de sora Magdalena Hârbu, fiică a carității.

Întâlnirea a început cu sfânta Liturghie, la finalul căreia s-a celebrat un recviem pentru fostul preot Virgil Fechetă, îndrumător spiritual al grupei a II-a.

La sugestia președintelui național, Eva Maria Peter, continuarea întâlnirii, s-a făcut cu un moment de reculegere în amintirea părintelui decedat, unde s-a amintit de personalitatea, disponibilitatea și implicarea cu tot sufletul în activitatea vincențiană din Romania. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Marilena Bartic a prezentat, în continuarea întâlnirii, tipul de proiecte și modalitatea de scriere a acestora pentru accesarea de fonduri de la partenerii conferințelor noastre din Anglia și Țara Galilor. S-a insistat pentru inițierea și dezvoltarea ideilor de mici activități pentru generarea de venituri și susținerea persoanelor aflate în dificultăți materiale.

Adrian Petruț a prezentat concluziile de la cele două sesiuni de formare, pentru membrii vincențieni, desfășurate la Slatina și Roman, în anul 2015. În cadrul prezentării s-a amintit că orice organizație își poate găsi reflexia în dinamica funcțional-fascinantă a unei orchestre. Oamenii, asemenea muzicienilor din orchestră, sunt integrați sub bagheta managerială a unui dirijor. Și atunci când partitura este aceeași, diferența, o face modul de interpretare. Echipa de formatori, a dorit apropierea modului de acțiune în conferințe, insistând că numai atunci când gândim și acționăm în spirit vincențian, când lucrăm cu entuziasm și creativitate, obiectivele și proiectele noastre vor avea cele mai bune rezultate. Aceste întâlniri de formare înseamnă o resetare, mai bine zis, o focusare pentru viitor, bazată pe experiența acumulată în trecut, o nouă atitudine atât în interiorul Conferinței, cât și în relațiile cu ceilalți parteneri prin asumarea și implicarea cu responsabilitate a fiecărui membru, cu înțelepciune, pentru că împreună suntem puternici.

Partea spirituală a întâlniri a fost susținută de sora Magdalena, din Congregația Fiicele Carității, cu tema "Împreună cu Cristos, noi, vincențienii, să facem diferența".

Diferența dintre noi, vincențienii, și ceilalți creștini este atitudinea pozitivă, menținută zi de zi, a vedea provocările ca pe niște oportunități, a avea un anumit comportament, a avea un set de valori care guvernează întreaga noastră activitate.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă a participanților, în spirit fratern, dorind, cu toții, ca reuniunile, să ne ajute să aprofundăm valorile umane, valorile personale și valorile grupului.

Adrian Petruț


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat