Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Seară misionară în Parohia "Fericitul Ieremia"

Centrul Misionar Diecezan în colaborare cu Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" din Bacău au organizat sâmbătă, 10 octombrie 2015, o priveghere misionară. La acest eveniment, desfășurat în biserica parohială, au participat mai multe persoane din comunitate și din alte comunități, dar și persoane consacrate.

Pr. Florin Petru Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan, a coordonat întreaga veghe misionară, al cărei moment central a fost sfânta Liturghie de la ora 18:00. Acest moment a fost precedat de recitarea Sfântului Rozariu Misionar, o formă de rugăciune care însoțește rozariul tradițional, și în cadrul căruia, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, se prezintă în fața Tatălui ceresc intenții pentru lumea întreagă: cinci mistere, cinci continente ale lumii, cinci culori. "Când rozariul este terminat, a spus pr. Florin, cel care s-a rugat a făcut turul lumii, a îmbrățișat toate continentele, pe toți oamenii în rugăciune".

Sfânta Liturghie de la ora 18:00 a fost prezidată de pr. Florin Petru Sescu și a fost urmată de o adorație euharistică cu tematică misionară. Toți credincioșii prezenți, îngenunchiați înaintea sfântului sacrament, au invocat lumina Duhului Sfânt asupra lor și asupra tuturor misionarilor care, cu bucurie și multă jertfă, merg pe străzile lumii ducând tuturor vestea minunată a milostivirii și iubirii Tatălui. La această adorație credincioșii au ascultat Cuvântul Domnului și au prezentat la altar lumânarea aprinsă, toiagul și Biblia. Lumânarea aprinsă este simbolul misionarului care este strâns unit cu Cristos, lumina tuturor popoarelor, toiagul este semn al demnității și autorității divine dar și sprijin în momentele de oboseală, iar Biblia este instrumentul vizibil unde fiecare creștin își găsești forța de a-l vesti pe Cristos în orice timp. Tot din Cuvântul Domnului primește hrana necesară de a fi senin și de a sluji cu bucurie și pasiune, fără a aștepta vreo răsplată.

După binecuvântarea cu preasfântul sacrament, pr. Florin Sescu a mulțumit celor prezenți și comunității, iar pr. paroh, Eduard Mihai Coșa, a arătat că Biserica, prin natura sa, este misionară și i-a îndemnat pe credincioși să fie misionari în mediul în care trăiesc, adică să vestească prin cuvânt și faptă iubirea lui Dumnezeu față de oameni. De fapt, aceasta este misiunea fiecărui credincios: să se angajeze cu "pasiune pentru Cristos și cu pasiune pentru oameni" la realizarea idealului evanghelic.

Pr. Iosif Claudiu Doboș


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat