Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio Vatican Ce spun familiile care participă la Sinod?

Ce spun familiile care participă la actuala adunare generală a Sinodului? Unul dintre redactorii Radio Vatican acreditat la aula nouă a Sinodului a stat de vorbă cu Marialucia și Marco Matassoni. Cu patru copii, cei doi soți italieni fac parte din Comisia pentru Pastorația Familiei din Arhidieceza de Trento:

Cred că unul din aspectele asupra căruia mai este de lucru se referă la sensibilizarea și responsabilizarea tot mai mare a familiilor, a le face să devină conștiente că sunt un subiect important, că sunt o bogăție și o frumusețe, care cunosc concret greutățile și fragilitatea vieții. E necesar să dăm încredere acestor familii, pentru că multe se tem, într-un anumit fel, să intre în comunități primitoare și trăiesc, pentru a spune astfel, la marginea comunității. Trebuie să lansăm din nou această imagine de Biserică drept familie de familii, în care toți pot colabora, fiecare cu specificul său și fragilitatea sa, pentru că nu există familie care să nu aibă probleme, dar împreună se pot rezolva. În experiența noastră cred că unul din darurile pe care le-am avut a fost chiar acela de a fi înconjurați de prieteni, de familii care au fost întotdeauna alături de noi, ne-au dat o mână de ajutor, ne-au ajutat. Cred că aceasta este tăria noastră. Nimeni nu reușește singur. Suntem într-o lume un pic complicată din punct de vedere afectiv și mai mult ca niciodată e important să stabilim aceste legături. Celălalt aspect este necesitatea de a construi cu adevărat o colaborare strânsă cu preoții. Cred că familiile au mult de spus și trebuie să lucreze împreună cu preoții».

Cât este de important, a reluat redactorul, ca soții care trec prin dificultăți să găsească în parohia lor o familie dispusă să-i asculte și să-i însoțească?

"În zilele noastre este de importanță fundamentală pentru că, în realitate, credem că una dintre problemele cele mai mari este chiar șubrezenia relațiilor. Multe sunt relații fragile care se construiesc pe nisip, în vreme ce ar avea nevoie de însoțire, nu doar când doi tineri se îndrăgostesc și se hotărăsc sau nu să se căsătorească, dar permanent, cu o referință și o lumină care, de cele mai multe ori, ar trebui să vină de la o altă familie".

(Radio Vatican: P. Ondarza - A. Dancă)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat