Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

În luna octombrie: O scrisoare pentru misionarii din Pildești

Vineri, 23 octombrie 2015, tinerii din Pildești, grupul de familii și preoții din parohie s-au adunat la Liceul "La Salle" pentru a participat la o întâlnire misionară. În prima parte misionarii pr. Claudiu Eva și sora Iovita, din India, ne-au vorbit despre ce înseamnă a fi misionar și ne-au prezentat congregațiile lor misionare. Apoi, în capela liceului, am avut o oră de rugăciune prezidată de pr. Claudiu și pr. Pavel Mărtinaș, vicar la Pildești. La sfârșitul celebrări s-a citit o scrisoare adresată preoților și persoanelor consacrate din Pildești în misiune. Iată textul citit care a fost semnat de reprezentanții Acțiunii Catolice, Mișcarea Scout, grupul de familii, Frații și parohia.

"Dragi misionari din Pildești,

Unindu-ne gândurile și inimile în rugăciune pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul neprețuit al misiunilor, vă așternem câteva cuvinte izvorâte din sufletul nostru, menite să vă dăruiască prețuirea noastră, pe care v-o purtăm.

În primul rând, vă aducem mulțumire pentru toată munca și tot efortul de care dați dovadă. Zi de zi, vă treziți neobosiți, gata pentru noi încercări, noi provocări, gata pentru a îndeplini misiunea încredințată. Voi sunteți aceia care ne învățați ce înseamnă cu adevărat slujirea. Voi ați înțeles cel mai bine îndemnul lui Isus, acela de a merge în lumea întreagă și de a predica evanghelia, iar acum, prin viața voastră, ne învățați și pe noi ce înseamnă a-l urma cu adevărat pe Isus.

Voi sunteți focarele credinței, pentru că reușiți, prin fiecare clipă dăruită îndeplinirii misiunii voastre, să ne chemați și pe noi la a-l cunoaște pe Dumnezeu. Cum altfel îl putem cunoaște pe Dumnezeu, dacă nu slujind și răspunzând chemării sale? Știm cât de greu e să spui DA unei vieți care va fi trăită în țări îndepărtate, cu un scop important, dar mai știm, datorită vouă, cât de frumos și nobil este ca acest DA să fie continuat cu atâta umilință, statornicie, fidelitate și mai ales, încredere.

Vă suntem recunoscători că în acest timp în care credința începe să moară din sufletul multor oameni, voi o sădiți, cu atâta răbdare, în atâtea inimi. Îi ajutați pe toți cei care vă sunt încredințați să renască, să pășească pe alt drum, pe drumul iubirii și al speranței. Voi, misionarii de pretutindeni, ne dați încrederea că iubirea lui Dumnezeu înrădăcinată în inima noastră, nu se va usca niciodată, din contră, va continua, cu pași mărunți, să aducă mici roade, așa cum voi aduceți Bisericii cele mai frumoase daruri, prin bucuria credinței împărtășită pe atâtea continente, unde oamenii, fără voi, nu l-ar fi cunoscut pe Isus.

Așadar, vă dorim curaj să continuați să duceți la îndeplinire misiunea încredințată de Dumnezeu, și să reușiți, ca până acum, să îndreptați inimile oamenilor pe calea adevărată a credinței. Vă suntem recunoscători pentru munca pe care o realizați în Biserică și vă promitem că vă vom păstra în sufletele și rugăciunile noastre".

Adreea Mîrț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 octombrie: În luna octombrie: O scrisoare pentru misionarii din Pildești


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat