Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (centru): Liceeni în rugăciune

"Biserica nu obosește să vestească fără încetare" spunea papa Francisc. Cine este Biserica și cum de nu obosește să vestească fără încetare?

Joi, 29 octombrie 2015, începând cu ora 14.15, elevii liceelor din Bacău, împreună cu profesorii de religie, sub îndrumarea pr. Lucian Adam, inspector zonal, s-au adunat în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău pentru momentul de rugăciune și meditare a sfântului rozariu, încununând astfel această frumoasă lună de toamnă închinată sfintei Fecioare Maria, Regina rozariului.

După oboseala orelor de curs, au arătat că ei sunt Biserica. Ei nu obosesc să vestească, mai ales că în cursul acestei luni au participat la diferite devoțiuni către mama noastră cerească. Pe parcursul momentului de rugăciune, tinerii au arătat că au un rol deosebit în marea familie a lui Dumnezeu, în viitorul Bisericii și a societății. Când sunt chemați, răspund. Ei sunt speranța și viitorul omenirii. Prin ei, Isus Cristos va fi vestit tuturor popoarelor. Elanul tineresc, molipsește... tocmai de aceea, de la un an la altul, numărul participanților este în creștere.

Sub mantia sfintei Fecioare au îngenuncheat, au mulțumit și au cerut să-i învețe adevărata libertate, adevărata credință, să facă rodnică speranța din sufletele lor, să fie puternici în a mărturisi iubirea și trăirea pentru Cristos, să fie mai responsabili, prezenți în biserică și în viața socială. Deși au multe proiecte pentru viitor, i-au cerut Sfintei Fecioare, Maica lui Dumnezeu, o inimă de copil, curată și cristalină ca un izvor, simplă, o inimă largă și generoasă, blândă și umilă, o inimă însetată de gloria lui Isus Cristos.

Ne dorim ca toți tinerii să descopere frumusețea acestor momente de rugăciune și meditație și să găsească fericirea la izvoarele ei, și nu acolo unde ea se pierde...

Prof. Maricica Bejenaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 octombrie: Bacău (centru): Liceeni în rugăciune


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat