Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Bucuria de a fi uniți de aceiași iubire a Mariei, Regina Rozariului

Vineri, 23 octombrie 2015, într-o zi ca toate celelalte din luna octombrie în care credincioșii catolici români din Ladispoli obișnuiesc să meargă la biserică pentru a recita sfântul Rozariu, a avut surpriza de a avea în mijlocul lor și pe episcopul de Iași, PS Petru Gherghel.

Păstorul adevărat e acela care cunoaște și merge în căutarea oilor sale, stă alături de ele, dar se și roagă împreună cu toți cei încredințați grijii sale pastorale. Astfel, fiind prezent la Roma, cu ocazia sinodului familiilor (4-25 octombrie 2015), PS Petru Gherghel, după ce a vizitat comunitățile catolice române prezente la Roma și în împrejurimi, și rămânând doar această comunitate în care nu a reușit să ajungă, aflând că în Ladispoli comunitatea catolică, împreună cu păstorul lor, se adună vinerea seara pentru a recita sfântul Rozariu, a profitat de acest fapt pentru a-i vizita.

"Toată frumoasă ești, Marie" au fost cuvintele cu care PS Gherghel a început recitarea Rozariului misionar, subliniind că vrem să ne rugăm acest Rozariu pentru reușita Sinodului familiilor și pentru toate familiile din lume, în special pentru acele care trec prin anumite situații mai dificile sau care au de înfruntat anumite probe dure de suferință.

Invocarea misterelor Rozariului pentru toate continentele din lume, cântecele mariane dintre mistere, recitarea misterelor de Rozariu de către copii, tineri și adulți și mai ales prezența episcopului nostru Petru Gherghel, au fost motive suficiente pentru a ne face să trăim aceste clipe de rugăciune ca pe niște momente de har și binecuvântare pentru toți cei prezenți.

Bucuria de a fi în mijlocul creștinilor care "au acest simț marian moștenit de la părinții și bunicii lor" nu s-a putut încheia fără ca PS Gherghel să ne adreseze un cuvânt de încurajare, nouă celor care "suntem departe de casă, dar nu de Dumnezeu". Plecând de la faptul că suntem în luna octombrie, lună dedicată sfântului Rozariu și de la faptul că joi, 22 octombrie, l-am sărbătorit pe sfântul Ioan Paul al II-lea, cel care a promovat această devoțiune mariană, adăugând misterele de lumină, ne-a făcut o mică prezentare a Rozariului, acest "lanț care pleacă de la Cristos și ne duce tot la Cristos". Ne-a îndemnat să nu uităm această rugăciune și mai ales să nu uităm că Dumnezeu e mereu alături de noi, indiferent unde ne aflăm.

Recitarea sfântului Rozariu s-a încheiat cu binecuvântare episcopului nostru asupra întregii comunități, și într-un mod special asupra celor bolnavi din comunitate și asupra familiilor lor, cărora nu le este ușor să depășească singure mai ales lupta cu cea mai cruntă boală, cancerul....

Mulțumim Domnului pentru aceste clipe de har și binecuvântare, care chiar dacă au fost "întâmplătoare", au fost o ocazie de binecuvântare și sărbătoare pentru noi toți.

Pr. Adrian Chili

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 octombrie: Ladispoli: Bucuria de a fi uniți de aceeași iubire a Mariei, Regina Rozariului


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat