Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinaj marian, în luna sfântului Rozariu

Referindu-se la octombrie, luna presfântului Rozariu, sfântul Josemaria Escriva, fondatorul Opus Dei, spunea: "Pentru că Maria este mamă, devoțiunea sa ne învață să fim fii... Începutul drumului care are drept scop iubirea nebună pentru Isus, este o iubire plină de încredere față de sfânta Fecioară. Sfântul Rozariu, bucuriile, durerile și misterele de slavă din viața Fecioarei alcătuiesc o coroană de laude rostite neîncetat de îngerii și sfinții din cer... precum și de cei care o iubesc pe Maica Noastră, aici, pe pământ".

În perioada 4-16 octombrie 2015, un grup de 51 de persoane iubitoare ale Reginei Sfântului Rozariu din Dieceza de Iași și Arhidieceza de București, însoțite cu credință și dăruire de pr. Ionel Roșu (paroh la Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman), au ținut să o cinstească pe mama noastră cerească, prin recitarea zilnică a rozariului și a altor rugăciuni, în cadrul unui pelerinaj marian, în Italia, Franța, Spania și Portugalia.

În mod deosebit, am trăit la maximum iubirea față de Maria, în procesiunile cu lumânări de la Lourdes și Fatima. Cu aceste ocazii s-au auzit rostite în limba română fragmente din sfântul rozariu și salutul Ave, Ave, Maria!

În ziua de 7 octombrie 2015, la ora 6.00, la Grota din Lourdes, sfânta Liturghie a fost celebrată în limba română și a putut fi receptată în întreaga lume, prin intermediul internetului.

Deosebite, prin emoțiile trăite, au fost și rugăciunile noastre din sanctuarele de la Guadalupe, Madrid, Torreciudad, Laus, Torino. Momente deosebite le-am trăit și atunci când ne-am unit în rugăciune cu comunitățile de români din Madrid și Zaragoza. Sărbătoarea închinată Doamnei noastre del Pilar din Zaragoza, ne-a unit în rugăciune, dar și în petrecere, cu românii păstoriți de pr. Ionel Jicmon, care ne-au primit "regește" și ne-au acceptat să participăm împreună, în frumoasele costume populare românești, la ofranda de flori.

În catedrala "Santa Maria Delle Grazie" din Milano, am primit, de la pr. Ionel Roșu, binecuvântarea finală a pelerinajului marian.

Regina Preasfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Prof. Vicențiu Ciocan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-16 octombrie: Pelerinaj marian, în luna sfântului Rozariu


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat