Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Un milion de stele

Alăturându-se acțiunilor desfășurate simultan în 54 de localități din România, în cel mai amplu gest de solidaritate desfășurat național, vineri, 16 octombrie 2015, Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat, la Ansamblul Urbanistic Palas din Iași, ediția 2015 a evenimentului "Un milion de stele".

Prin organizarea acestei acțiuni de solidaritate, Centrul Diecezan Caritas Iași s-a asociat încă din anul 2009 acțiunilor similare din Europa, cu scopul de a sensibiliza cetățenii și de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care sunt excluse social. A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

La Iași, lumânările au fost sfințite de părintele Ștefan Lupu, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, vicar episcopal, reprezentant al episcopului de Iași, PS Petru Gherghel. Părintele a invitat persoanele prezente la eveniment să ia câte o lumânare și să o aprindă pentru comunitatea noastră, în semn de solidaritate față de cei săraci.

În cadrul evenimentului, Asociația culturală "Do mi dance" din Roman a fost prezentă cu momente artistice, de asemenea și Asociația Lunca Moldovei au avut un moment de dansuri populare foarte apreciate de public.

Părintele Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, a prezentat motivul pentru care o astfel de acțiune este importantă în comunitate. La nivel de simbol, lumina aprinsă luminează calea celor care au nevoie de o speranță, iar nouă, celorlalți, ne readuce aminte că oricând ne putem regăsi într-o situație de sărăcie. Sensibilizarea comunității față de această problemă este deosebit de importantă, întrucât România se confruntă acut cu sărăcia în rândul populației.

Anul acesta, organizațiile Caritas din România solicită Guvernului României să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale. ONG-urile din România se luptă anual pentru a asigura bugetele necesare furnizării de servicii care susțin persoanele vulnerabile, iar lipsa finanțării constante din bugetul de stat afectează peste 2.500.000 de cetățeni din România aflați în dificultate.

Confederația Caritas România și organizațiile membre vă invită să susțineți petiția pentru creșterea finanțării serviciilor sociale din fonduri publice la pagina "Da servicii sociale" a caritasromania.ro sau www.petitieonline.com/da_servicii_sociale, inițiativă a Confederației Caritas România. Voluntarii Caritas din Iași au oferit celor prezenți la eveniment posibilitatea de a semna și pe hârtie această petiție.

Pentru mai multe detalii privind acest eveniment de la Iași, persoana de contact este Mariana Ursan (tel. 0729/550049), responsabila departamentului Voluntariat și Biroul de prevenire, evaluare și consiliere Antidrog din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași.

La nivel național, detalii sunt oferite de site-ul www.unmiliondestele.ro.

Mădălina Camelia Ingram (Tinteia)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 octombrie: Iași: Un milion de stele


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat