Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fișe pentru cateheză realizate de Catholica.ro

Site-ul Cateheza.ro și-a început timid existența în 2008, concentrându-se într-o primă etapă pe o catalogare a cărților, mai apoi și a materialelor video, utile în transmiterea credinței la orice vârste, în parohie, la școală sau acasă. Într-o a doua etapă s-au catalogat, dar au și început să fie create materiale ce pot fi descărcate, tipărite și folosite imediat. Astfel sunt așa-numitele fișe de activități, care au ajuns recent să fie în număr de peste 130.

Fișe sunt grupate virtual pe "volume", zece în total, existând astfel pe moment: 1) 27 de fișe despre minunile lui Isus; 2) 13 fișe despre parabolele lui Isus; 3) 31 de fișe despre învățătura lui Isus; 4) 21 de fișe despre viața lui Isus; 5) 11 fișe despre Noul Testament; 6) 2 fișe despre Vechiul Testament; 7) 6 fișe despre porunci; 8) 4 fișe despre sacramente; 9) 10 fișe pe tema sfințeniei; și 10) 8 fișe pe alte teme.

Fișele sunt de regulă alb-negru, putând deci fi tipărite la orice imprimantă, incluzând de multe ori și variante, uneori după grade de dificultate. Toate fișele sunt gratuite: forma simplă este descărcabilă oricui; forma cu soluție și forma editabilă (fișier Word sau Publisher) sunt descărcabile membrilor sitului, dar a deveni membru este gratuit, fiind vorba de o înscriere rapidă și imediată. Forma editabilă permite adaptarea fișelor acolo unde se simte nevoia (ex: Duh/Spirit sau altele).

În ultimele luni au fost publicate săptămânal fișe, urmând în special calendarul liturgic romano-catolic, dar și cel greco-catolic.

Dincolo de a fi doar materiale pentru cateheți și pentru profesorii de religie, acestea pot fi de folos și părinților interesați de pregătirea copiilor pentru Liturghia de duminică. Fișele care merg pe evangheliile duminicale îi pun pe copii față în față cu pericopa pe care o vor asculta, sub forma unui joc. Tot ce trebuie pentru părintele interesat este să urmărească situl și cel târziu vineri sau sâmbătă să tipărească pentru copilul lui o astfel de fișă.

Proiectul va continua și se va dezvolta în timp.

În primul rând se dorește continuarea publicării fișelor legate de pericopele evanghelice pentru ambele rituri, dar se vor avea în vedere și publicarea de fișe privind poruncile, sacramentele ș.a. Pentru a vedea fișele mergeți la http://www.cateheza.ro/categorie/activitati/fise categoria dedicată pe Cateheza.ro, respectiv la http://www.cateheza.ro/proiecte/fise-activitati (indexul care este actualizat periodic și care face mai ușor de găsit o anumită fișă pe o anumită temă).

La un moment dat fișele vor fi ordonate și după timpul liturgic.

Catholica.ro


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat