Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Invitație la simpozionul "Priorități în formarea permanentă a persoanelor consacrate de astăzi"

Simpozionul cu tema "Priorități în formarea permanentă a persoanelor consacrate de astăzi" este organizat de Episcopia Romano-Catolică de Iași și de Centrul social "Gaudium et Spes" și se va desfășura în zilele de 21 și 22 noiembrie 2015, la sediul Centrului "Gaudium et Spes" din Traian, jud. Neamț.

Papa Francisc ne sugerează, în scrisoarea apostolică către toți consacrații cu ocazia Anului Vieții Consacrate, semnată la 28 noiembrie 2014, la nr. 5: "Aștept ca fiecare formă de viață consacrată să se întrebe cu privire la ceea ce Dumnezeu și omenirea de astăzi cer... În acest An nimeni n-ar trebui să se sustragă de la o serioasă verificare cu privire la prezența sa în viața Bisericii și cu privire la modul său de a răspunde la întrebările continue și noi care se ridică în jurul nostru, la strigătul săracilor".

Tematica priorităților se situează predominant în cadrul "așteptărilor" sugerate de Sfântul Părinte în scrisoarea sa ca posibil subiect de reflecție. Între acestea, papa Francisc enumeră: a fi profeți (nr. 2), a fi persoane de comuniune (nr. 3), a fi capabili de a evangheliza periferiile existențiale (nr. 4).

Aceste priorități au fost, de altfel, amintite și de Excelența sa cardinalul João Braz de Aviz, prefectul Congregației pentru Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică, în ziua 18 aprilie 2015, la Luncani.

După cuvântul de salut al ES Petru Gherghel, episcop de Iași, de-a lungul celor două zile vor interveni următorii relatori: ES Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla; pr. Emilian Cătălin, OFMConv., ministru provincial; pr. Florin Silaghi, SJ; sr. Ruth Casey, FCJ și Anca Frona, președinta ACRO.

Programul întâlnirilor va începe sâmbătă, 21 noiembrie 2015, la 9.30, și se va încheia duminică, după prânz. Intervențiile vor dura circa 45 de minute și vor fi urmate, după o scurtă pauză, de discuții libere pe marginea subiectului abordat.

Ne oferiți o mai bună posibilitate de organizare, dacă ne comunicați participarea dumneavoastră, folosind unul dintre următoarele mijloace de contact:

- email Centru: gaudiumetspestraian@gmail.com

- pr. Corneliu Berea: corneliubereasvd@gmail.com sau tel. 0727/174499.

Pr. Corneliu Berea, SVD


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat