Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna octombrie 2015

Revista diecezană "Lumina creștinului" cu numărul șase din anul al XXVI-lea al seriei noi, este disponibilă începând cu 1 octombrie 2015 la Librăria "Presa Bună" și în toate parohiile Diecezei de Iași.

Luna octombrie aduce cu sine mult așteptatul sinod dedicat familiei care are loc la Vatican, de aceea pe coperta acestui număr al revistei se găsește o imagine cu episcopii prezenți la Sinodul extraordinar ce a avut loc anul trecut, tot în luna octombrie.

Pe pagina a doua se găsesc informații despre colectivul redacției, despre cum se pot face abonamente pentru revistă, dar și un material, despre "Maria, mama milostivă" și un gând din viața sfintei Tereza a pruncului Isus, pregătit de pr. Anton Despinescu.

Paginile 3-4 conțin scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel referitoare la sinodul episcopilor, cu titlul "Familia în inima Bisericii". Tot pe pagina patru, la ultima coloană găsim un articol în care este prezentat sinodul.

La paginile 5-10 se află secțiunea "Actualitate" care cuprinde știri din viața Bisericii Universale și a Bisericii locale precum: "Papa și refugiații", "Papa Francisc în Cuba și Statele Unite", "Congregații în sărbătoare" și "Jubileul să fie experiență de milostivire pentru toți". Tot în această secțiune se află o parte din interviul acordat de arhiepiscopul emerit Agostino Marchetto, care a vizitat Dieceza de Iași în perioada 14-21 august, și rubrica "E bine de știut", care propune articolul "Misiunea milostivirii divine".

Urmează secțiunile "Istorie", "Mesajul sfinților" și "Sanctuare", propunând articole precum "Arhiep. John Bukovsky", "Episcopul Anton Durcovici la Răchiteni" și "Walsingham".

Între paginile 14-19 se află secțiunile dedicate familiilor, copiilor și tinerilor cu articolele: "Iubirea nu cere mult", "Micul emigrant", "Așa răspund copiii despre familie", "Mintea și inima trebuie să iasă din aulă", "Întâlnire pentru tineri în Polonia", "Roade bune, dar insuficiente" și rubrica "Tablete spirituale" având titlul "Cu maturitate".

Pagina 20 ne vorbește despre Ziua Mondială a Misiunilor propunând articolul "Părtași ai milostivirii... Cum?", urmând apoi secțiunile "Știri", "Legea și dreptul tău" și "Poșta redacției".

Ultima pagină a revistei este dedicată rebusului cu titlul "Parfumul sfințeniei", iar pe copertă ne sunt prezentate o serie de poze care surprind diferite evenimente ce au avut loc în Dieceza de Iași în lunile august și septembrie.

Mulțumim colaboratorilor noștri care au scris aceste articole și care în fiecare lună propun noi teme pe care să le prezinte cititorilor.

Dumneavoastră, dragi cititori, în speranța că ați intrat deja în posesia acestui număr al revistei, vă dorim o lectură rodnică!

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat