Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Florești: Coboară din ceruri, o, Duhule Sfinte!

Duminică, 20 septembrie 2015, copiii și tinerii din parohia Florești și împreună cu cei din cele trei filiale, Răchitiș, Strugari și Enăchești au pornit cu inima deschisă și plină de bucurie spre biserică pentru a-l primi în viața lor pe Duhul Sfânt cu toate darurile sale. Împreună cu cei 56 de candidați și cu nașii lor s-au adunat dis-de-dimineață în fața bisericii și întreaga comunitate pentru a-l întâmpina pe Preasfințitul Aurel Percă.

Candidații s-au pregătit cu multă conștiinciozitate începând din luna mai sub îndrumarea pr. vicar Gabor Sergiu, a pr. paroh Hodea Cristi, a doamnei Toma Maricica, care s-a ocupat de pregătirea celor din filiale, și a pr. vicar Alin Herciu.

Dorința de a-l primi pe Duhul Sfânt și interesul arătat la pregătire s-au văzut în momentul predicii, când episcopul a coborât în mijlocul lor și a început să discute cu ei și să le adreseze câteva întrebări. Preasfințitul din dialogul avut cu ei a înțeles că știu pentru ce s-au pregătit, dar și pe cine urmează să-l primească în viața lor.

A fost o sărbătoare frumoasă în care copii și tinerii animați de Duhul Sfânt, dar și de soarele de afară, au cântat din toată inima aducând laude lui Dumnezeu pentru darul Duhului Sfânt, revărsat astăzi în inimile lor.

În sunetele cântecului, "Coboară din ceruri, o, Duhule Sfinte!", candidații au format procesiunea spre ieșirea din biserică, unde îi așteptau părinții și nașii lor.

Le dorim cu întreaga comunitate să fructifice aceste semințe pe parcursul vieții lor, rămânând astfel fideli promisiunilor făcute astăzi, rămânând fideli Bisericii și prin Biserică, Duhului Sfânt!

Pr. Alin Petrica Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 septembrie: Florești: Coboară din ceruri, o, Duhule Sfinte!


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat