Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Săptămâna familiei

În perioada 14-20 septembrie 2015, la inițiativa părintelui paroh Ludovic Butnărașu, în Parohia Moinești a avut loc "Săptămâna familiei", coordonată de către pr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor. Duminică, 20 septembrie 2015, la Liturghia de încheiere a fost prezent și PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Am învățat în aceste zile că este nevoie de familii bune, de martori ai iubirii lui Dumnezeu, de bărbați și femei egali în demnitate, plini de curaj, care dincolo de dificultățile inerente vieții, să poată repeta neîncetat refrenul vieții: "Te iubesc! Mulțumesc pentru că exiști! Mulțumesc pentru că în libertatea ta ai decis să mergi alături de mine pe drumul vieții!"

Am înțeles că am fost creați din iubire și pentru iubire: iubirea Creatorului, iubirea părinților, iubirea lumii înconjurătoare, iubirea conjugală, iubirea filială, iubirea față de aproapele. De aici decurge o datorie esențială a vieții de familie: cel mai mare bine pe care îl putem face pe pământ e să-l dăm pe Dumnezeu celuilalt, indiferent cine este celălalt.

Sâmbătă, cu jumătate de oră înaintea sfintei Liturghii, ne-am bucurat să o avem în mijlocul nostru pe sr. Elisabeta Barollo, superioara comunități Surorilor "Patimii lui Isus" din Butea, care, după Liturghie, alături de Uniunea Milostivă a Mamelor Creștine, au coordonat un moment foarte profund de adorație pentru familii.

Apogeul acestei săptămâni l-a constituit prezența PS Petru Gherghel în comunitatea noastră. Ne-am bucurat să-l avem ca oaspete la Liturghia de încheiere, să-l felicităm pentru cei 75 de ani de viață, 50 de preoție și 25 de episcopat.

"Familia, a spus Preasfințitul, este proiectul cel mai frumos pe care Dumnezeu l-a oferit omenirii. Întreaga creație a fost orânduită pentru ea, iar ea a fost întemeiată după modelul Sfintei Treimi, ca un semn al iubirii și al comuniunii lui Dumnezeu în această lume".

La încheierea "Săptămânii familiei" îi mulțumim părintelui Felician pentru cuvintele simple, pentru ceea ce a dăruit fiecăruia dintre noi: copii, tineri, adulți, pentru a deveni conștienți de chemarea noastră creștină. Îi mulțumim părintelui nostru paroh care a permis un astfel de eveniment, ca și episcopilor noștri, care iubesc și prețuiesc familia.

Silvia Nistor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-20 septembrie: Moinești: Săptămâna familiei


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat