Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Neamț: Oficiul pentru Pastorația Familiilor și Laicilor la un simpozion organizat de AFR

Alianța Familiilor din România a organizat conferința anuală în ziua de 19 septembrie 2015, la Târgu Neamț. Din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași, Oficiul pentru Pastorația Familiilor și a Laicilor a fost reprezentat de pr. dr. Felician Tiba și doamna Iuliana Petruț.

Alianța Familiilor din România (www.alianta-familiilor.ro) este principala organizație a societății civile, dedicată promovării valorilor familiei și vieții și a fost înființată în anul 2007 de către membrii unui comitet de inițiativă care a lansat o acțiune de modificarea a definiției căsătoriei din Constituția României.

În cadrul conferinței AFR au luat cuvântul vorbitori de renume din România și străinătate. A vorbit domnul Decebal Arnăutu, primar al orașului Târgu Neamț între anii 2000-2012, care a fost un apărător al familiile tradiționale la nivel politic național și european, părintele Dragoș Bălinișteanu, reprezentat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care a prezentat principalele proiecte ale Departamentului "Provita" Iași din cadrul Mitropoliei: centrul de prevenției și informare adresat tinerilor, Centrul "Praesidio" pentru femei însărcinate aflate în dificultate și Programul "Sfântul Stelian" de solidaritate pentru familia cu mulți copii.

Pr. dr. Felician Tiba a susținut conferința cu tema: "Splendoarea familiei" și a prezentat apoi activitatea Oficiului pentru Pastorația Familiilor și a Laicilor la nivelul Diecezei de Iași și anume: cursurile de pregătire a logodnicilor la căsătorie din punct de vedere uman, cât și seria de predici și conferințe incluse în Zilele Familie, ce se desfășoară în parohiile diecezei.

Au mai luat cuvântul domnul Antoine Renard, președinte al Federației Asociației Familiilor Catolice din Europa, invitatul special al conferinței din Franța, pastorul Marin Tifrea din Piatra Neamț, domnul Petre Costea, președintele AFR, și domnul Bogdan Stanciu, președintele Pro-Vita București.

Conferința s-a încheiat cu un marș pentru familie prin oraș, cu circa o sută de participanți.

Iuliana Petruț


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat