Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Serviciile de recuperare și kinetoterapie oferite prin KINEGO de Centrul Diecezan Caritas

Serviciile de recuperare și kinetoterapie sunt mai accesibile, prin lansarea structurii de economie socială KINEGO a Centrului Diecezan Caritas Iași, care, din 18 septembrie 2015, oferă o gamă largă de pachete personalizate persoanelor interesate, la sediul de pe strada Tăietoarei, nr. 16, în complexul Tudor Residence din Iași.

Prin Centrul Diecezan Caritas Iași, proiectul POSDRU/173/6.1/S/148730 "IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social" oferă o alternativă tuturor celor care au nevoie de kinetoterapie la domiciliu, printr-o echipă de profesioniști și prin programe personalizate destinate tuturor necesităților. KINEGO înseamnă o șansă oferită celor care apelează la noi, pentru a beneficia de servicii de o foarte bună calitate.

În cadrul evenimentului de lansare, a fost prezentată cea de-a opta structură de economie socială, din cele nouă, existente în cadrul IDEAS (atelier de tâmplărie, vulcanizare auto, spălătorie auto, service auto, fabrică de ambalaje-atelier protejat, catering, centru de îngrijire la domiciliu la Brăila și centru de îngrijire la domiciliu în comuna Leorda din județul Botoșani).

În cei 25 de ani de activitate ai Centrului Diecezan Caritas, persoanele cu dizabilități au reprezentat o prioritate pentru toți cei implicați în procesul de recuperare medicală. Părintele Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, a făcut cunoscut publicului prezent la lansare activitățile centrului grupate în cele trei mari domenii: Domeniul copii, Tineri, Familii, Domeniul pentru vârstnici și persoane cu dizabilități și Domeniul formare profesională și proiecte europene.

Mihaela Condac, manager IDEAS, a prezentat proiectul și activitățile de formare, consiliere și incluziune pe piața muncii pentru categoriile vulnerabile, precum și celelalte șapte structuri de economie socială înființate prin acest proiect.

Dănuț Cojocariu, manager SES KINEGO, a specificat importanța unui astfel de centru de recuperare și kinetoterapie, care a pornit de la un vis mai vechi al Centrului de Resurse pentru Persoane cu Dizabilități din cadrul Centrului Diecezan Caritas: un centru de kinetoterapie și recuperare medicală propriu, pentru persoanele care fac parte din această categorie.

La final, Preasfințitul Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, a sfințit centrul KINEGO, punctând că rolul Bisericii în comunitate este acela de a susține inițiativele celor care vor să-i ajute pe cei care se află în situații vulnerabile.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea serviciilor și activității ce se va desfășura în cadrul structurii KINEGO dar și identificarea posibilităților de colaborare cu diverși clienți dar și cu potențiali colaboratori care vor dori să dezvolte afaceri în domeniul serviciilor de recuperare medicală atât în cadrul centrului, cât și la domiciliu.

Serviciile medicale de kinetoterapie disponibile în cadrul structurii de economie socială sunt:

- kinetoterapia afecțiunilor ortopedo-traumatice, neurologice, ale sistemului cardiovascular etc.

- evaluare funcțională pe baza diagnosticului clinic

- programe de recuperare individualizate

- programe terapeutice complete

- masaj terapeutic general, reflex, de relaxare.

În cadrul proiectului IDEAS, prin lansarea acestei structuri de economie socială, s-au creat locuri de muncă pentru persoane provenind din medii defavorizate, profitul fiind distribuit către activități sociale.

Proiectul IDEAS este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenție 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".

Mădălina Camelia Ingram

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 septembrie: Iași: Serviciile de recuperare și kinetoterapie oferite prin KINEGO de Centrul Diecezan Caritas. Foto: Adrian Cuba


 

lecturi: 81.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat