Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Deschiderea anului școlar 2015-2016 la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia"

Luni, 14 septembrie 2015, într-o atmosferă solemnă, elevii și profesorii Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești au participat la deschiderea anului școlar 2015-2016.

Încă de dimineață aleea care conduce la ușa liceului, traversând curtea sanctuarului dedicat fericitului Ieremia, a început să geamă de pașii hotărâți ai elevilor care se întorceau la școală. Nespusă a fost bucuria revederii cu colegii, dar mai ales emoția trăită de cei aproximativ 40 de bobocei care pășesc cu speranță pentru prima dată pragul școlii noastre.

După o scurtă întâlnire cu profesorii diriginți, elevii și-au îndreptat din nou pașii spre cripta în care îi aștepta cu nerăbdare patronul spiritual al liceului, fericitul Ieremia. În acest loc de închinare și reculegere, la ora 10.00 a avut loc sfânta Liturghie de deschidere a anului școlar, prezidată de pr. director Cristinel Ghiurca, însoțit de pr. Daniel-Cosmin Constantin, directorul spiritual al liceului.

La începutul celebrării euharistice, părintele director i-a salutat pe toți cei prezenți, îndemnându-i la reculegere și rugăciune pentru ca acest nou început de drum să fie unul ferm și aducător de roade bogate.

În omilia rostită după lectura evangheliei, pr. Cosmin a încercat să explice semnificația sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, subliniind sensul răscumpărător al acestui lemn pe care s-a jertfit Mântuitorul Cristos și îndemnându-i pe toți ca, în momentele dificile ale vieții, să privească mereu spre cruce, de la care vor primi alinare și putere.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele director i-a salutat din nou pe cei prezenți, dorindu-le tuturor un nou an școlar cât mai rodnic, atât pe plan intelectual și uman, dar mai ales pe plan spiritual.

Fericitul Ieremia să mijlocească de la bunul Dumnezeu toate harurile necesare pentru ca atât elevii, cât și profesorii și toate celelalte persoane care contribuie la bunul mers al sălașului nostru educațional să se bucure de cât mai multe roade și să știe mereu să îi aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru binele primit.

Pace și bine!

Prof. Ioan Paliștan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 septembrie: Onești: Deschiderea anului școlar 2015-2016 la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat