Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Deschiderea anului școlar și binecuvântarea Crucii luminoase

Pentru comunitatea din Buruienești, ziua de 14 septembrie 2015 a avut o dublă însemnătate: deschiderea noului an școlar, printr-o sfântă Liturghie alături de copii comunității și profesorii acestora, și binecuvântarea Crucii luminoase.

Luni, 14 septembrie 2015, în sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc deschiderea oficială a anului școlar 2015-2016. Ceremonia solemnă a început la ora 9.00, cu sfânta Liturghie în biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Parohia Buruienești, prezidată de pr. paroh Iosif Bisoc, OFMConv., împreună cu pr. Corneliu Horvat, OFMConv., vicar parohial și responsabil direct cu pastorația copiilor din aceeași comunitate. Alături de copii au fost și dascălii acestora, dar și domnul director Gheorghe Curpăn.

Părintele Corneliu Horvat a dat citire evangheliei după care coborând în mijlocul copiilor pentru a rosti cuvântul de învățătură și de încurajare. Copiii plini de entuziasm priveau la părintele predicator și îi sorbeau cuvintele de îndemnurile acestuia așteptând, în același timp, cu nerăbdare începerea orelor.

Părintele, privind la chipurile celor mai mici care radiau de fericire, își amintea de anii copilăriei sale și de momentele în care și el era în aceeași postură, i-a îndemnat pe copii ca la începutul anului să-și fixeze un țel pentru a putea avea un motiv pentru care trebuie să se pregătească bine pe parcursul acestui an.

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele paroh i-a salutat pe copii și i-a îndemnat să acumuleze cât mai multe lucruri care îi vor ajuta în viață, dar și pe domnul director alături de profesori care au participat împreună cu copii la sfânta Liturghie.

Seara după sfânta Liturghie de la ora 18.00 credincioșii împreună cu părintele paroh și ceilalți vicari au pornit în procesiune pe colina care străjuiește localitatea noastră, unde a fost înălțată o Cruce luminată și urma să fie binecuvântată. Într-o procesiune solemnă alături, toți credincioșii au pornit cântând și lăudându-l pe Dumnezeu și în același timp, mulțumindu-i pentru noua cruce care a fost ridicată în locul celei vechi.

Actuala cruce luminoasă are o înălțime de 7,30 m. Mulțumim binefăcătorilor care au contribuit la ridicarea acestui monument, familiile Dascălu și Păuleț, domnului viceprimar Virgil Enache care și-a oferit aportul pentru a putea fi dusă la îndeplinirea această frumoasă lucrare.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i binecuvânteze pe acești binefăcători și le mulțumim din inimă pentru că au oferit satului Buruienești acest "pilon" al credinței fără de care noi, în calitate de creștini, nu putem face nimic și care ne amintește cum am fost răscumpărați.

Ionuț-Gabriel Giurgică


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat