Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Hramul Parohiei "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"

Duminică, 13 septembrie 2015, comunitatea noastră din Rădăuți a fost în sărbătoare, celebrând hramul bisericii parohiale.

Ca întotdeauna, conform tradiției din Bucovina, sărbătoarea hramului a început cu sfânta Liturghie în limba polonă, care a fost celebrată de pr. Stanislav Ioan Cucharec, paroh de Solonețu Nou, apoi a urmat sfânta Liturghie în limba germană celebrată de pr. dr. Ștefan Lupu, de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași.

La începutul sfintei Liturghii solemne a hramului, prezidată de pr. Ștefan Lupu și concelebrată de mai mulți preoți din Bucovina și din alte parohii, părintele paroh Aurel Iștoc a întâmpinat pe toți cu urarea de "Bun venit" la sărbătoarea comunității și a salutat pe toți cei prezenți cu cuvintele rostite odinioară de sfântul Ioan Paul al II-lea: "Astăzi în sărbătoarea Nașterii Domnului vă adresez cuvintele sfântului Ioan Damascenul - marele cinstitor al Maicii Domnului - «Veniți toți cu bucurie să celebrați nașterea bucuriei lumii întregi. Astăzi este pentru toată lumea începutul mântuirii. Bucuria produsă de nașterea Mariei să inunde inimile voastre și să vă ajute să priviți cu toată speranța spre viitorul vostru, cu încredere bazată pe sprijinul ei. Maria va ști să facă din voi oameni maturi și creștini adevărați»".

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Florin-Petru Sescu, director la Centrul Misionar Diecezan Roman. Sfinția sa a spus că celebrarea zilei de naștere a Mamei noastre cerești este motiv de sărbătoare și bucurie pentru toți copiii ei și ea ne așteaptă mereu, chiar dacă suntem departe sau ne-am pierdut, ca să ni-l arate pe Cristos. Chiar dacă uneori în viață putem ajunge pe malul greșelilor sau al păcatului, trebuie să ne ridicăm, să ne întoarcem și să ne apropiem de Dumnezeu, prin Maria. Sfânta Fecioară Maria l-a avut mereu în centrul vieții sale pe Cristos și ea păstra toate cuvintele lui Dumnezeu în inima ei. Este foarte important să păstrăm și noi cuvintele lui Dumnezeu în inima noastră și asemenea Mariei să fim ascultători și aproape de Dumnezeu. Maria ne învață lucruri simple, s-a născut, a venit în lume ca să aducă mântuirea tuturor. În încheierea cuvântului său părintele predicator ne-a îndemnat să învățăm, asemenea Mariei, să trăim pentru cei care sunt după noi, să ajutăm pe cei de lângă noi și să-l arătăm pe Cristos tuturor celor cu care ne întâlnim.

Ne-am bucurat de prezența tuturor celor care au dorit să fie alături de noi în sărbătoarea hramului și ne-am rugat ca Dumnezeu să reverse prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria harurile sale asupra noastră, a tuturor celor prezenți în biserică. Corul condus de părintele vicar Cristinel Gal, prin cântările înălțătoare, a îmbogățit întreaga atmosferă de sărbătoare.

La final, părintele paroh Aurel Iștoc a mulțumit tuturor pentru prezența la sărbătoarea noastră, preoților concelebranți și credincioșilor din parohiile Bucovinei, tuturor celor care au făcut ca această zi să fie cât mai frumoasă. Sfinția sa a spus în încheiere: "Noi o cinstim astăzi pe Maria, pentru că nu-l putem iubi pe Isus Cristos fără a o iubi pe Mama sa".

Lucia Maria Șmid

* * *

Înregistrarea video a Liturghiei de hram:

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 septembrie: Rădăuți: Hramul Parohiei "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat