Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Surorile "Maria Bambina": Mulțumire și recunoștință la 25 de ani de prezență și activitate în România

Surorile din Congregația "Maria Bambina" au celebrat în acest an cei 25 de ani de prezență și activitate în România. Această celebrare a inclus o serie de evenimente prin care surorile au voit să-și exprime recunoștința față de Dumnezeu pentru tot ceea ce el a înfăptuit prin lucrarea lor în sufletele și în viețile celor pe care i-au slujit.

Între aceste evenimente merită menționate exercițiile spirituale de la sfârșitul lunii iulie 2015, exerciții care ne-au reunit pe toate surorile comunităților din România în jurul fostei superioare generale, Constantina Kersbamer, pentru a aprofunda relația noastră cu cuvântul lui Dumnezeu și cu scrierile fondatoarelor noastre, astfel încât să ne conformăm cât mai mult carismei congregației.

Merită, de asemenea, amintite celebrările care au avut loc în parohiile în care comunitățile de surori își desfășoară activitățile în mod obișnuit: București, Bacău (Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci") ori Faraoani. Nu în ultimul rând, trebuie amintite celebrările care au avut loc în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, în zilele de 6, 7 și 8 septembrie 2015. Meditațiile, predicile ori devoțiunile din aceste zile ni le-au apropiat de suflet pe sfintele Bartolomea Capitanio și pe Vincenza Gerosa, fondatoarele noastre, și ne-au sensibilizat asupra vocației noastre de a-l arăta lumii de astăzi pe Cristos. Momentul culminat al acestor celebrări de aducere de mulțumire l-a reprezentat sfânta Liturghie din sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria, prezidată de Preasfințitul nostru episcop Petru Gherghel.

La sfârșitul acestor festivități pot spune ca inima mi-e plină de bucurie și recunoștință.

În inimă și pe buze îmi vin în mod spontan cuvintele Psalmului 136:

Lăudați-l pe Domnul pentru că este bun, pentru că veșnică este îndurarea lui!

El singur face fapte mărețe, pentru că veșnică este îndurarea lui! ...

Parafrazând cuvintele psalmistului inima mea și buzele mele continuă să exclame:

Lăudați-l pe Domnul pentru darul făcut Bisericii în sfintele Bartolomea și Vincența, pentru că veșnică este îndurarea lui!

Lăudați-l pe Domnul pentru carisma acestor sfinte aducătoare de alinare sufletelor oropsite, pentru că veșnică este îndurarea lui!

Lăudați-l pe Domnul pentru darul atâtor surori care au îmbrățișat această carismă, pentru că veșnică este îndurarea lui!

Lăudați-l pe Domnul pentru că prin slujirea surorile iubirea și milostivirea lui ajunge zi de zi la cei părăsiți, suferinzi și descurajați, pentru că veșnică este îndurarea lui!

Lăudați-l pe Domnul pentru că această carismă a ajuns și în România, pentru că veșnică este îndurarea Lui!

Lăudați-L pe Domnul pentru toate roadele pe care această carismă le-a adus și în țara noastră, pentru că veșnică este îndurarea lui!

Lăudați-l pe Dumnezeul cerului, pentru că veșnică este îndurarea lui!

Pe această cale noi, surorile Congregației "Maria Bambina", ținem să le mulțumim tuturor prietenilor noștri, credincioșilor, persoanelor consacrate ale altor congregații, preoților și îndeosebi episcopilor care, în aceste zile de har, v-ați bucurat împreună cu noi. O mulțumire deosebită vrem să le adresăm și acelor persoane care s-au rugat și se roagă pentru noi, care ne susțin și celor care, în aceste zile, ne-au transmis mesaje de felicitare și de încurajare.

Sr. Tereza Ghiurcă

*

Impresii:

  • "La mulți ani de slujire frumoasă, suflete mari! Eu voiam să vă mulțumesc pentru rozariul înălțător și frumoasa celebrare din această seară. De mult nu am simțit o așa apropiere de Dumnezeu. Aveam nevoie și vă mulțumesc! Îmi doresc să pot sărbători alături de voi și 50 de ani, și 75! Domnul să vă binecuvânteze și să vă țină în palma sa și de-acum înainte" (Raluca)

    Să dorești să devii sfânt pornind de la un simplu joc (așa cum ne-a povestit pr. Felix luni la Liturghia de seară)... să te entuziasmezi la 15 ani ca să vreau să devin sfântă, repede sfântă și o mare sfântă, Bartolomea fiind această adolescentă... hm, mi-a dat de gândit! Cât de mult se aseamănă familia Bartolomei cu familiile din zilele noastre!!! Deci sfințenia e posibilă și în ziua de azi!!!" (Petru)

  • "În semn de apreciere pentru prezența lor în mijlocul nostru, pentru implicarea din toți acești ani și pentru ajutorul pe care ni l-au oferit în intenția de a ne apropia cât mai mult de Dumnezeu, am trăit împreună cu surorile Maria Bambina, trei zile de rugăciune. Momentul de adorație organizat de surori, la care am participat duminică, mi-a transmis un sentiment profund de emoție. Noi, tinerii, am mulțumit Domnului pentru exemplul de viață, pe care surorile ni-l oferă necondiționat și am implorat totodată, binecuvântare pentru cele care ne-au călăuzit în activitățile bisericești ani de-a rândul." (Ramona)

  • "Sărbătoarea a 25 de ani de prezență în România a surorilor Maria Bambina înseamnă pentru mine slujire, perseverență și recunoștință. Slujire, deoarece ele își sacrifică zilnic voința, asemenea Mântuitorului nostru, pentru a-l face prezent pe Cristos în mijlocul nostru. Perseverență, deoarece această mărturie are dificultățile ei, necunoscute de către majoritatea și totuși purtate în adâncul unor inimi dispuse dăruirii de sine. Și recunoștință, deoarece nu obosesc să facă ceea ce este bine înaintea lui Dumnezeu. Mulțumim, dragi surori!" (Marius)

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Iași: Surorile "Maria Bambina": Mulțumire și recunoștință la 25 de ani de prezență și activitate în România. Foto: Marius-Jean Laurescu


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat