Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Avellino (Italia): Sfințirea a doi preoți români

În catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Avellino (Campania, Italia ), în ziua de 8 septembrie 2015, au fost hirotoniți preoți pentru Dieceza de Avellino, Răzvan-Andrei Cadar și Marius-Cristinel Cadar, prin impunerea mâinilor și rugăciunea consacratorie a PS Francesco Marino, episcop de Avellino.

La sfânta Liturghie, pe lângă episcopul consacrator, au participat pr. Ciprian Bișoc (paroh al Parohiei "Schimbarea la Față a Domnului" din Călugăreni), pr. Marius Martin (Iosefinii lui Murialdo) și pr. Romeo Horvat, OFMCap., și mulți alți preoți din Dieceza de Avellino și alte dieceze alăturate, ca de altfel și familia și alți cunoscuți ai celor doi diaconi care urmau să fie hirotoniți.

Toți preoții prezenți, împreună cu cei doi diaconi care urmau să fie sfințiți, au plecat în procesiune din criptă catedralei, îndreptându-se către catedrala "Adormirea Maicii Domnului" invocând imnul Magnificat în sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului.

Preoții nou-sfințiți vor celebra prima lor sfântă Liturghie, în satul natal, duminică, 20 septembrie 2015, la ora 11.00, în Parohia "Schimbarea la Față a Domnului" din Călugăreni.

Părintele Răzvan-Andrei Cadar s-a născut la 24 iulie 1987, la Bacău. A început Seminarul "Fericitul Ieremia" din Onești în anul 2002, urmat fiind de fratele său, părintele Marius-Cristinel Cadar, născut la 24 martie 1989, la Bacău, începând la rândul său Seminarul "Fericitul Ieremia" din Onești în anul 2004. În anul 2008 după drumul făcut împreună cu frații capucini, au decis să își continue studiile și Seminarul Diecezan în Italia, fiind încardinați în Dieceza de Avellino. Au fost hirotoniți diaconi la 23 noiembrie 2014 în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Avellino.

Cu recunoștință față de Domnul care încă mai trimite lucrători în secerișul său, să îi însoțim cu rugăciunile noastre pe acest drum pe care au fost chemați.

Ovidiu-Ionuț Nițu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Avellino (Italia): Sfințirea a doi preoți români


 

lecturi: 62.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat