Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Lansarea structurii de economie socială MEDICASA ACTIV la Brăila

Vineri, 11 septembrie 2015, la sediul de pe strada Catolică, nr. 17, din Brăila, Centrul Diecezan Caritas Iași a lansat MEDICASA ACTIV, a șasea structură de economie socială deschisă în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 "IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social".

Echipa din Brăila a avut posibilitatea să își cunoască astfel partenerii, furnizorii, precum și potențiali clienți, care vor dori să apeleze la serviciile acestei structuri de economie socială.

Pr. Cazimir Budău, parohul comunității, a fost prezent la eveniment, rostind binecuvântarea pentru cei prezenți, precum și pentru cei care vor beneficia de serviciile MEDICASA ACTIV, în principal oameni bolnavi, care vor avea nevoie de îngrijiri la domiciliu, subliniind importanța unei astfel de structuri care are ca obiectiv creșterea calității vieții în comunitate.

Marius Pușcașu, directorul executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași, a prezentat invitaților activitățile de îngrijire la domiciliu, explicând că principalul obiectiv al unui astfel de centru este de a reda demnitatea persoanelor în vârstă, prin asigurarea unor servicii de calitate.

Prin această structură, prima de acest fel din Brăila, se dorește oferirea de servicii persoanelor în vârstă și celor bolnave, o îngrijire personalizată la domiciliu, asistență, siguranță și suport fizic și moral.

Administratorul MEDICASA ACTIV, Anca Maftei, alături de Rodica Paraschiv, manager SES MEDICASA ACTIV au prezentat echipa de la Brăila ca fiind o echipă tânără, dinamică, având dorința de a ajuta beneficiarii aflați în situații vulnerabile, transmițând mai departe valorile promovate de Centrul Diecezan Caritas care, în prezent, oferă servicii socio-medicale prin intermediul a 15 Centre de Îngrijire la Domiciliu în toată zona de NE a României.

Activitățile desfășurate în cadrul structurii se desfășoară pe trei segmente :

  • îngrijiri medicale la domiciliu (supravegherea/monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor-injectabil/perfuzabil, îngrijirea plăgilor/escarelor, recoltarea produselor biologice, EKG)
  • dezvoltarea competenței de mișcare/ kinetoterapie (manevre terapeutice/mobilizări)
  • servicii de îngrijire de bază (intermediere relații autorități, igienizare locuință, supravegherea bolnavilor, ajutor în alimentație, asistență în satisfacerea nevoilor fiziologice)

Scopul MEDICASA ACTIV este creșterea calității vieții persoanelor aflate în situații vulnerabile și valorificarea unei vârste care ar trebui să fie tratată cu respect și demnitate.

În cadrul proiectului IDEAS, prin lansarea acestei structuri de economie socială, s-au creat locuri de muncă pentru persoane provenind din medii defavorizate, profitul fiind distribuit către activități sociale.

Proiectul IDEAS este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, în cadrul Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenție 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".

Mădălina Camelia Ingram

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 septembrie: Lansarea structurii de economie socială MEDICASA ACTIV la Brăila


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat