Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Un nou paroh, un nou vicar

La 1 septembrie 2015, prin decret episcopal, Preasfințitul Petru Gherghel a decis ca în comunitatea noastră să-și înceapă mandatele un nou paroh și un nou vicar. Ca paroh a fost numit părintele Aurel Iștoc, iar ca vicar părintele Cristinel Gal. Duminică, 6 septembrie 2015, comunitatea romano-catolică din Rădăuți a trăit un moment de har și bucurie, prin instalarea noului paroh, părintele Aurel Iștoc.

Evenimentul a avut loc în cadrul sfintei Liturghii solemne de la ora 11.00 prezidată de pr. Iosif Păuleț, decan de Bucovina și paroh de Suceava. Alături de Sfinția sa s-a aflat și noul paroh, pr. Aurel Iștoc. La începutul sfintei Liturghii seminaristul Eduard Bucevschi a dat citire decretului de investire ca paroh al părintelui Aurel Iștoc, semnat de către PS Petru Gherghel - episcop al diecezei și PS Aurel Percă - episcop auxiliar al diecezei.

După cuvântul de învățătură rostit de părintele decan, cu inima plină de bucurie și emoție, toți cei prezenți au asistat la frumosul ritual de încredințare a mandatului noului paroh al comunității.

Pr. Aurel a rostit apoi în fața părintelui decan și a întregii comunități jurământul și mărturisirea de credință, reafirmând fără tăgadă supunerea față de învățătura lui Cristos și a Bisericii Catolice și față de episcopii diecezei noastre. Pr. Aurel a primit apoi din mâna părintelui decan mai întâi Biblia - cartea Cuvântului lui Dumnezeu și semn al angajării la predicarea Cuvântului lui Dumnezeu și păstrarea credinței drepte; cheia - simbol al angajării de a păzi și edifica în Domnul comunitatea parohială și Crucea - simbol al jertfei lui Cristos, semn al dăruirii până la jertfă a noului paroh față de poporul încredințat grijii sale.

La sfârșitul acestui ritual, doi reprezentanți ai comunității au semnat procesul verbal al luării în posesie a parohiei de către noul paroh.

A urmat apoi recitarea Crezului, care pentru noul paroh a fost și profesiunea de credință înaintea comunității, apoi sfânta Liturghie, prezidată de noul paroh a continuat.

Comunitatea noastră din Rădăuți a urat noilor preoți numiți să ne păstorească, putere și dăruire în noua misiune încredințată, iar corul, dirijat de noul vicar, a cântat tradiționalul "La mulți ani!".

Ioan Șmid

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 septembrie: Rădăuți: Un nou paroh, un nou vicar


 

lecturi: 133.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat