Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A încetat din viață pr. Virgil Fechetă

Cu profundă tristețe și speranță în înviere, Dieceza de Timișoara aduce la cunoștința tuturora trecerea la casa Tatălui ceresc, miercuri, 30 septembrie 2015, a părintelui Virgil Fechetă, în vârstă de 42 de ani, preot al Episcopiei de Timișoara, responsabil diecezan pentru Operele Misionare Diecezane.

Părintele Fechetă s-a născut la 30 august 1973, la Hunedoara, într-o familie, de origine, din Moldova. Și-a urmat pregătirea pentru viața sacerdotală în Seminariile din Iași și Alba-Iulia, fiind înscris ca student teolog al Diecezei de Timișoara. A fost sfințit preot la 27 iulie 1998 de către episcopul Sebastian Kräuter, în domul din Timișoara.

În relativ scurta, dar rodnica sa activitate pastorală, a activat în parohiile: Reșița I "Maria Zăpezii", în calitate de capelan (1998-1999); Oravița, în calitate de administrator parohial (1999-2011); Sântana, tot ca administrator parohial (2011-2012), și Slatina Timiș, din nou, ca administrator parohial (2012-2015). A fost, de asemenea, asistent spiritual al Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România. În perioada în care a activat la Oravița, părintele Fechetă a îndeplinit și rolul de secretar al Decanatului de Caraș, totodată coordonând și activitatea locului de pelerinaj de la Maria-Ciclova, sanctuarul marian al Banatului Montan.

Pr. Virgil Fechetă a încetat din viață vineri, 30 septembrie 2015, la primele ore ale zilei, la Timișoara, în hospice-ul "Casa Milostivirii Divine", în urma unei grele suferințe. Trupul părintelui a fost depus la 30 septembrie 2015 în biserica parohială din Slatina Timiș. Comunitatea din Slatina Timiș își ia rămas bun de la fostul ei paroh în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie 2015. Colegii preoți din Decanatul de Severin (cu sediul la Lugoj) și-au luat, de asemenea, rămas-bun de la confratele lor, în cadrul unui Requiem concelebrat în biserica parohială din Slatina Timiș.

La 1 octombrie trupul defunctului părinte va fi transferat la Hunedoara, unde se va fi depus în biserica parohială din localitate, până în ziua înmormântării. Requiem-ul solemn și Ritul înmormântării vor fi celebrate de către Excelența sa Martin Roos, episcop de Timișoara, la 2 octombrie 2015, ora 11.00, în biserica din Hunedoara, respectiv la cimitirul din oraș.

Bunul Dumnezeu să-l facă părtaș de răsplata sa în patria cerească!
Odihnească-se în pace!

Claudiu Călin


 

lecturi: 68.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat