Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Călugăreni: Dublă primiție

Duminică, 20 septembrie 2015, doi tineri, frații Răzvan-Andrei Cadar și Marius-Cristinel Cadar, care prin impunerea mâinilor și rugăciunea consacratorie a PS Francesco Marino, episcop de Avellino, în ziua de 8 septembrie 2015, au fost hirotoniți preoți pentru Dieceza de Avellino, împreună cu familiile lor și întreaga comunitate au celebrat prima lor sfântă Liturghie în satul natal, Călugăreni, în biserica romano-catolică "Schimbarea la Față", mulțumind lui Dumnezeu pentru harul consacrării întru Cristos. Alături de preoții nou-sfințiți au fost 15 preoți împreună cu PS Francesco Marino, episcop de Avellino.

Întreaga comunitate Călugăreni, dar și persoane din comunitățile învecinate, împreună cu familia și preoții participanți, la ora 10.30, au așteptat sosirea celor doi preoți la crucifixul din centrul satului, unde au fost primiți cu aplauze, flori și multă bucurie în suflete. După binecuvântare și urările de bun venit, însoțiți de cântările corului, ne-am îndreptat spre biserică.

Emoționant a fost momentul oferirii darurilor când familia și părinții celor doi preoți au adus la treptele altarului daruri.

La sfârșitul Liturghiei, un grup de copii și tineri au recitat poezii, au dansat, au cântat și au oferit buchete frumoase de flori primițianților, episcopului și celorlalți preoți.

La finalul acestei sărbători, preoții nou-sfințiți au mulțumit bunului Dumnezeu, părinților pentru darul vieții, pr. paroh Ciprian Bișoc, preoților care i-au îndrumat în drumul lor spre sfânta Preoție (pr. Silvestru Bejan și pr. Iosif Zediu), celorlalți preoți, seminariștilor, profesorilor, corului, binefăcătorilor și tuturor celor de față pentru sprijinul, rugăciunea lor în timpul formării lor spre Preoție și pentru primirea frumoasă pregătită de întreaga comunitate. Un gând de mulțumire au ridicat la Domnul și pentru pr. Mihai Cucuteanu, care le-a fost îndrumător.

Cinste comunității Călugăreni, binecuvântată anul acesta cu doi noi preoți!

Matilda Verde

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 septembrie: Călugăreni: Dublă primiție


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat