Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sfântul Vincențiu de Paul a fost sărbătorit de comunitatea din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Duminică, 27 septembrie 2015, vincențienii din Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul" din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași l-au sărbătorit cu multă bucurie și emoție pe patronul lor spiritual.

Pregătirea pentru acest eveniment a început la 19 septembrie 2015, când un grup de vincențieni a participat la o zi de reculegere la mănăstirea carmelită de la Luncani. Rugăciunile noastre și invocațiile la sfânta Fecioară Maria ne-au ajutat să primim cu multă deschidere tot ceea ce Duhul Sfânt ne-a oferit în această zi deosebită. Sfântul Vincențiu a avut o dragoste deosebită pentru sfânta Fecioară și tot ceea ce el a înfăptuit a pus sub ocrotirea ei.

Această frumoasă zi de sărbătoare a început așa cum ne-a îndemnat superiorul nostru general, părintele lazarist G. Gregory Gay, cu rugăciune. Ziua mondială de rugăciune pentru toți vincențienii a făcut ca participarea la rugăciune să fie numeroasă, credincioșii din comunitate dorind să ne fie aproape. Prin acest moment de meditație și rugăciune, recitând Rozariu, am pus activitatea noastră sub ocrotirea Mamei noastre cerești. Am rugat-o pe mama noastră să ne fie aproape și să ne ajute să găsim întotdeauna timp și iubire pentru a veni în ajutorul persoanelor care se află în nevoi materiale și spirituale.

Rugăciunea cea mai frumoasă, sfânta Liturghie, celebrată de părintele Petru Sescu, păstorul comunității și spiritualul Asociației SVP, animată de vincențieni, a adus în inima credincioșilor multă pace și liniște. În cuvântul său de la predică, părintele a făcut o prezentare detaliată a activității sfântului Vincențiu, a dorinței lui de a face caritate în echipă, de a trăi evanghelia prin fapte. Foarte frumoasă a fost și prezentarea colaborării existente la noi în comunitate, spiritul vincențian există în fiecare dintre noi. Credincioșii răspund cu drag ori de câte ori este nevoie de ajutorul lor și vincențienii duc mai departe, către persoanele nevoiașe, oferta lor. Celebrarea s-a încheiat prin binecuvântarea cu relicva sfântului Vincențiu.

Sărbătoarea vincențiană a continuat într-un spirit fratern printr-o agapă frățească cu toți membrii din comunitate, prezenți la sfânta Liturghie.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Iași: Sfântul Vincențiu de Paul a fost sărbătorit de comunitatea din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat