Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Celebrare în cadrul Anului Colaborării Vincențiene

În cadrul Anului Colaborării Vincențiene (24 mai 2015 - 15 mai 2016), având ca temă "Împreună în Cristos, noi, vincențienii, să facem diferența", membrii Conferinței "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos, în ziua de 27 septembrie 2015, ziua comemorării sfântului Vincențiu de Paul, părintele săracilor, au animat sfânta Liturghie, participând la citirea lecturilor, cântarea psalmului și rugăciunea credincioșilor și au împărtășit din activitatea lor, la întâlnirea lunară.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh, Mihail Daniel Farcaș, ne-a amintit că sunt peste 350 de ani de când spiritualitatea vincențiană a cucerit și cucerește frați, preoți, surori și laici în a pune în practica porunca iubiri Domnului nostru Isus Cristos și a forma o rețea de caritate.

În cartea Gânduri pentru fiecare zi, fericitul Vladimir Ghika ne avertizează: "Nu există ceva mai trist și mai surprinzător decât faptul de a fi aflat și de a constata încă o dată în prezent că porunca lui Cristos «Iubiți-vă unii pe alții» este și acum tot poruncă nouă".

La Rugăciunea credincioșilor l-am invocat pe Duhul Sfânt:

- la deschiderea inimilor față de toate nevoile fraților aflați în suferință, ca ei să nu fie lipsiți de iubirea noastră;

- asupra bolnavilor, ca să înțeleagă că sunt părtași la pătimirea lui Cristos care le dăruiește mângâiere lui;

- asupra vincențienilor, ca să păstreze în ei dorința de a avea o iubire inventivă până la nesfârșit.

Sfârșitul Liturghiei a adus din partea părintelui paroh mulțumiri tuturor membrilor vincențieni, binefăcătorilor, dar și un apel pentru membrii comunității, de a participa, în mod asociativ sau nu, la acțiuni caritative.

La întâlnirea lunară a membrilor conferinței, imediat după sfânta Liturghie, s-a citit din scrisoarea superiorului general al Familiei Vincențiene, preotul G. Gregory Gay, CM, adresată tuturor membrilor Familiei Vincențiene, cu ocazia sărbătoririi sfântului Vincențiu de Paul. Superiorul ne-a reamintit că sfântul Vincențiu de Paul a vorbit deseori de trăirea evangheliei afectiv și efectiv și ne încurajează să oferim Bisericii angajamentul nostru în misiunea noii evanghelizării și să devenim misionari vincențieni.

Sărbătoarea Sfântul Vincențiu de Paul la Târgu Frumos s-a încheiat cu o agapă a membrilor și simpatizanților conferinței.

Adrian Petruț


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat