Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Jubileul de 25 de ani de activitate a Slujitoarelor Carității în Bacău

Slujitoarele Carității au sărbătorit sâmbătă, 5 septembrie 2015, jubileul de 25 de ani de activitate în Bacău. Liturghia jubiliară a avut loc în biserica "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău-Șerbănești, la ora 10.30 și a fost prezidată PS Petru Gherghel. La celebrare au participat pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată și vocații, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, preoți din Bacău și din împrejurimi, persoane consacrate, credincioși din comunitatea din Șerbănești sau din alte comunități din Bacău și împrejurimi.

Cu inima plină de bucurie numeroși credincioși au venit în sărbătoarea fericitei Maicii Tereza de Calcutta pentru a sărbători alături de surorile din Congregația "Misionarele Carității" jubileul de 25 de ani de prezență în Bacău. A fost sărbătoare atât pentru surori, cât și pentru comunitatea parohială.

După primirea călduroasă făcută Preasfințitului Gherghel, cu toții au intrat în biserică pentru a celebra sfânta Liturghie de mulțumire pentru cei 25 de ani de activitate rodnică. Cântarea animată de corul parohial a înălțat inimile celor prezenți aproape de inima Maicii Tereza de Calcutta.

În cadrul cuvântului de învățătură, Excelența sa le-a vorbit celor prezenți despre viața fericitei Tereza de Calcutta, care a simțit o chemare specială de a-i sluji pe cei mai săraci dintre săraci. Preasfințitul a subliniat că principala preocupare a Maicii Tereza a fost să-i găsească și să-i îngrijească pe cei care suferă. La finalul omiliei, PS Petru i-a îndemnat pe credincioșii din biserică să privească la exemplul acestei fericite și să caute în viața de zi cu zi să pună în practică virtuțile pe care ea le-a avut.

La oferirea darurilor surorile au oferit relicvele fericitei Tereza de Calcutta și a fericitului Anton Durcovici.

Înainte de binecuvântarea finală, sr. Josefa Erdeș a povestit despre momentul întâlnirii cu Maica Tereza de Calcutta în iunie 1990, iar apoi sr. Marta din Congregația "Misionarele Carității" le-a prezentat celor prezenți activitatea desfășurată de surori în acești 25 de ani.

După binecuvântarea finală a urmat un moment artistic pregătit de surori împreună cu un grup de copii.

PS Petru Gherghel a vizitat apoi casa "Sfântul Iosif", locul unde surorile își au sediul și unde își desfășoară activitatea. Excelența sa le-a felicitat pe surori pentru munca pe care o depun pentru copiii avuți în grijă.

Au fost momente de har care i-au făcut pe cei prezenți să simtă bucuria creștină!

Pr. Claudiu Bulai

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 septembrie: Jubileul de 25 de ani de activitate a Slujitoarelor Carității în Bacău


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat