Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Familiile Diecezei de Iași reprezentate la Sinodul de la Roma

Oricine deschide lista participanților la Sinodul ordinar dedicat familiei, care se va desfășura la Roma, în perioada 4-25 octombrie 2015, cu tema: "Vocația și misiunea familiei în Biserică și în lumea contemporană, poate vedea că Dieceza de Iași este reprezentată de episcopul Petru Gherghel.

O onoare și o mare bucurie pentru noi, dar și o responsabilitate în plus; o onoare, deoarece Conferința Episcopilor din România l-a delegat chiar pe episcopul nostru, și o responsabilitate, deoarece, având un astfel de privilegiu, va trebui să lucrăm mai mult pentru a avea cu adevărat familii bune, familii care să redescopere parfumul grădinii de la începuturi.

Îl asigurăm însă pe episcopul Petru Gherghel că în aula sinodală nu va fi singur. Ne vom alătura și noi, familiile din Dieceza de Iași, cu greutățile, dar și cu bucuriile noastre, cu speranțele, dar și cu deziluziile noastre, cu efortul pe care îl facem, ca părinți, să dăm o educație bună copiilor noștri, dar și cu suferința pe care ne-o produc copiii noștri când, în ciuda exemplului bun și a educației bune pe care le-am oferit-o, refuză sau amână sacramentul Căsătoriei, preferând conviețuirea fără acest mare har. Vom fi acolo cu rugăciunea și sacrificiile noastre, cu nopțile nedormite pe care le-am dedicat creșterii copiilor noștri, cu singurătatea generată de decesul unuia dintre soți sau de plecarea departe a copiilor, cu neînțelegerile și lipsurile noastre de tot felul, cu zbuciumul pe care îl presupune găsirea și menținerea unui loc de muncă.

Vom fi în aula sinodală în mintea și în sufletul părinților sinodali, în propunerile și sublinierile lor, în preocuparea lor pentru binele familiei, dar și în menținerea a ceea ce a dorit Dumnezeu pentru familie.

Vom fi acolo prin umila noastră rugăciune, de la deschidere, prin privegherea de sâmbătă seara, 3 octombrie, pe care noi o vom face în catedrala din Iași și în toate parohiile diecezei, dar și pe parcurs, prin vizitele la preasfântul sacrament, prin orele de adorație, ca și prin citirea cu atenție a tot ceea ce se va întâmpla pe parcursul lucrărilor.

Duhul Sfânt să-i însoțească cu lumina sa pe părinții sinodali, pe episcopul nostru Petru Gherghel, iar Sfânta Familie de la Nazaret să rămână pentru noi, model de urmat!

Eugenia Dămătăr


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat