Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Campus "Prietenia în culori"

În perioada 3-9 august 2015, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești, s-a organizat campusul de vară, la care au participat 250 de copii, 45 de animatori bine pregătiți, coordonați și susținuți de pr. vicar Corneliu Horvat. Tema campusului din acest an a fost "Prietenia în culori", fiind inspirată din filmul "Mica prințesă" ("The little princess").

Deschiderea oficială a campusului a avut loc la 3 august 2015, când ne-am adunat în fața bisericii unde pr. paroh Iosif Bisoc, după ce ne-a salutat și ne-a urat un bun venit, a deschis oficial campusul intitulat "Prietenia în culori".

A urmat împărțirea de șepcuțe pe culori, pentru fiecare grup care a avut și o denumire specifică: fluturașii, îngerașii, ursuleții etc. La rândul lor și animatorii au primit șepci albe, ecusoane, fluiere etc.

Ordinea de zi a campusului s-a desfășurat după următorul program: dimineața între orele 10.00 și 12.00 și după amiază între orele 15.00 și 21.00.

Programul pe parcursul acestor zile a fost unul foarte diversificat vast și bogat în lucruri cu adevărat folositoare pentru participanții campusului care au avut vârstele cuprinse între 5 și 16 ani. Aici putem include catehezele pe marginea filmului, jocurile și concursurile care au atras multe râsete, zâmbete, și amuzament. Nu putem să uităm diferitele dansuri și bansuri la care s-au implicat și au jucat copiii.

Un alt moment plăcut și de folos inclus în program, a fost atelierul și lucrul manual unde copiii au demonstrat dibăcie și s-au străduit să facă obiecte și lucruri cât mai frumoase și mai colorate gen cutii pentru cadouri, rame foto, suport pentru pixuri, diferite desene pe asfalt etc.

În a patra zi, fiind vremea foarte frumoasă, ne-a adunat în fața bisericii de unde am pornit spre pădure așa cum ne-am obișnuit an de an. Acolo am celebrat sfânta Liturghie, am luat prânzul și apoi au urmat diferite dansuri, jocuri, competiții, concursuri și multă voie bună. Următoarea zi am continuat programul obișnuit, însă după amiază fiecare grup a plecat cu mult entuziasm în căutarea comorii pierdute în diferite locuri. După ce s-a găsit comoara fiecare a fost răsplătit pe măsură. Ziua de sâmbătă a fost programată pentru a face ultimele pregătiri la spectacolul din ultima zi și astfel am venit pe grupuri la diferite ore.

Încheierea solemnă a campusului a avut loc duminică la sfânta Liturghie de la ora 9.00. În cadrul acestei Liturghii i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru săptămâna minunată pe care ne-a dat-o unde am învățat și descoperit că prietenia adevărată este ca o comoară nestemată și că totul este darul lui Dumnezeu, iar noi trebuie să-i fim recunoscători. Nu în ultimul rând, ne-am rugat și mulțumit pentru toți cei care au contribuit la sponsorizarea acestui campus.

Sfârșitul campusului a avut loc propriu-zis duminică seara după Liturghie unde, după o pregătire îndelungată și mult efort din partea copiilor și a animatorilor, fiecare grup a prezentat unul sau chiar două momente artistice constând în dansuri moderne, tradiționale, clasice, piese de teatru, sau pantomime. Bineînțeles că și anul acesta, grupul animatorilor ne-a pregătit o surpriză pe măsură ce a constat într-o pantomimă ce a provocat râsul și bucuria spectatorilor fiind de altfel pe deliciul publicului.

Pe parcursul acestor zile, fiecare participant, a putut acumula noi cunoștințe, a putut lega noi prietenii și s-a putut bucura de cele mai distractive jocuri. Un alt an, noi experiențe, noi prieteni și lucruri noi învățate, o vară în care am legat prietenii, în care am învățat cum să le păstrăm și să le prețuim. În cele din urmă campusul a fost un moment de trăire al credinței, manifestat prin rugăciune, cateheză, bansuriși jocuri.

Pentru reușita acestui campus mulțumim părintelui paroh Iosif Bisoc, părinților vicari, animatorilor, seminariștilor și tuturor celor care s-au implicat într-un fel sau altul. Dumnezeu să vă răsplătească și să vă binecuvânteze!

Pr. Corneliu Horvat

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-9 august: Buruienești: Campus "Prietenia în culori"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat