Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Voluntari la Cacica

Devenit deja o tradiție, în zilele de 14 și 15 august 2015, la Cacica, a avut loc pelerinajul în cinstea Fecioarei Maria, care a adunat mii de pelerini atât din România, cât și de peste hotare. În întâmpinarea lor au venit voluntarii care s-au străduit să își ofere ajutorul.

Întrucât este un eveniment de mare amploare, pentru buna desfășurare a acestui pelerinaj a fost nevoie de multă implicare și organizare. Tinerii entuziaști care au dorit să ajute au avut posibilitatea de a se înscrie ca voluntari, arătându-și astfel disponibilitatea și devotamentul. Unii dintre ei pentru prima dată, alții deja consacrați, aproximativ 70 de voluntari au răspuns afirmativ chemării pe care Domnul le-a făcut-o.

Coordonați de părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului din Dieceza de Iași, voluntarii au avut o primă întâlnire în ziua de 13 august, împărțindu-și responsabilitățile pentru perioada următoare. Fie că au animat momentele liturgice, fie că au asigurat ordinea, voluntarii au fost mereu la locul potrivit.

Un moment important pentru tinerii din întreaga dieceză și pentru persoanele consacrate a fost pelerinajul la care aceștia au participat în ziua de 14 august și care a avut ca moto: Căutători de fericire împreună cu Maria! Însoțiți de PS Aurel Percă și de părintele Felix Roca, pelerinii s-au îndreptat către bazilica de la Cacica, meditând misterele sfântului Rozariu și intonând cântări de slavă. Ajunși în casa Domnului, aceștia i-au mulțumit pentru frumoasele momente petrecute împreună pe acest drum și s-au încredințat cu totul sfintei Fecioare.

Misiunea de voluntar implică anumite sacrificii însă, cu zâmbetul pe buze, aceștia au reușit să își ducă munca până la capăt, fiind prezenți la toate celebrările de la sanctuar. După sfânta Liturghie solemnă a hramului, ei nu au pierdut nici ocazia de a-l felicita pe PS Aurel Percă de ziua lui.

Spre seară, voluntarii au fost invitați la o masă festivă, oferită de parohia gazdă, la care li s-a mulțumit pentru toată munca depusă în aceste zile. A urmat apoi petrecerea la care, plini de voie bună, au dansat și au cântat în jurul focului de tabără.

Impresii ale unor voluntari

  • "În mod personal, consider că această experiență este benefică din toate punctele de vedere pentru orice tânăr, mai ales că există ocazia valorificării talanților proprii și pentru faptul că primești la rândul tău, pe lângă multitudinea de prieteni noi și valoroși, și haruri prin mijlocirea Mamei noastre gingașe, Maria, haruri necesare pentru o evoluție înălțătoare ca om, și mai ales ca tânăr, atât în credință, cât și în speranță și iubire". (Claudiu-Marcelin Bordeianu, Roman)

  • "Experiența din acest an de la Cacica, a doua pentru mine, m-a pus față în față cu «vestita» ploaie de 14 august. Ceea ce m-a marcat cel mai mult a fost credința pelerinilor care, chiar și sub o ploaie torențială, s-au adunat pentru rugăciune, adorație, procesiune". (Flavia Farcaș, Nicolae Bălcescu, BC)

  • "Slujirea semenilor ca voluntar la Cacica a presupus multă energie, efort și disponibilitate din partea tuturor tinerilor ce și-au asumat responsabilități pentru cele două zile de sărbătoare. A mă pune la dispoziția pelerinilor ce au venit să se roage către Maica Domnului de la Cacica a dus în final la un sentiment de satisfacție și bucurie, sentiment care, de altfel, a cuprins în totalitate inimile generoase și largi ale tuturor tinerilor". (Andreea Reti, Cleja)

  • "În primul rând, pentru mine, a fi voluntar înseamnă a-i ajuta pe cei din jur fără a cere nimic în schimb. Această experiență m-a ajutat să cunosc persoane noi, să mă întâlnesc cu persoane care îmi sunt dragi, dar pe care le văd mai rar și, nu în ultimul rând, să particip și să ajut la organizarea acestui eveniment. Mă bucur foarte mult că am participat și că am putut să dau o mână de ajutor". (Luminița Bulai, Tămășeni)

Andreea-Sabina Neculăeș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-15 august: Voluntari la Cacica. Foto: Emilian Lupu

* * *


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat