Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna august 2015

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna august 2015, nr. 8 (308) din anul XXVI al seriei noi.

Revista din această lună se concentrează asupra "celulei" de bază a societății adică asupra familiei. Coperta ilustrează în acest sens "familia, izvorul vocațiilor", textul fiind susținut de o imagine cu o familie tânără și, în același timp, fericită. Pe parcursul revistei vom putea observa cât de necesară este familia, așa cum a lăsat-o Dumnezeu: tată, mamă și copii. Atunci când unul dintre acești termeni nu există, atunci nu mai avem de-a face în adevăratul sens al cuvântului "familie".

Încă din primele pagini ale revistei, PS Petru Gherghel adresează o invitație la cea de-a III-a Întâlnire Diecezană a Familiilor, preluând motoul sfântului papă Ioan Paul al II-lea: "Viitorul omenirii trece prin familie!".

Rubrica "Actualitatea" ne aduce la cunoștință că "La Iași au fost sfințiți 14 preoți", dar și că, în cadrul solemnității Sfinții Petru și Paul de luni, 29 iunie, în catedrala din Iași, PS Petru Gherghel a prezidat o Liturghie de mulțumire pentru cei 50 de ani de preoție și 75 de ani de viață, autorul acestor articole fiind părintele Cornel Cadar. La pagina 7 părintele Alois Fechet prezintă programul PS Gherghel de vizitare a persoanelor consacrate în mănăstirile proprii, iar părintele Claudiu Bulai, în pagina următoare, ne descrie vizita papei Francisc în America Latină. La pagina 9 vom găsi un interviu cu Mons. José Rodríguez Carballo în care vorbește despre tineri și despre rolul lor în societatea de astăzi. Ultima pagină a rubricii "Actualitatea" descrie, pe scurt, întâlnirea naționala a Mișcării Folcolarelor, numită și "Mariapolis", care s-a desfășurat la Roma în perioada 9-12 iulie.

În pagina 11, aflăm că la Horlești va fi sfințită biserica, iar părintele Daniel Bișoc, parohul acestei comunități, ne aduce la cunoștință detalii cu privire la acest eveniment. Părintele Vasile Rediu, în pagina 12, scrie despre sfințirea unei capele care va avea loc la Buhoci, la 30 august. Referitor la sanctuare, părintele Iosif Dorcu ne îndeamnă, la pagina 13, să vizităm un micuț sanctuar al Lombardiei, situat la 20 de km de Milano, și anume sanctuarul "Maicii Îndurerate" de la Rho.

În pagina 14 vom găsi un îndemn al părintelui Felician Tiba de a merge la Butea, unde, anul acesta, se va desfășura Întâlnirea Națională a Familiilor, dar ne dă și explicațiile... de ce ar trebui să mergem. La pagina 17 părintele Felix Roca scrie un articol dedicat tinerilor, având titlul "Cristos nu este un «vânzător de fum»". În următoarele două pagini vom găsi gânduri ale preoților nou-sfințiți, dar și impresii ale unor tineri care au participat la "Mariapolis".

Rubrica "Misiuni", la pagina 20, conține articolul "Maria, o soră mai mare..." și vom găsi un interviu acordat părintelui Gabriel Cimpoeșu care ne destăinuie tainele misiunii din Coasta de Fildeș.

Ca de obicei, revista se termină cu rubricile tradiționale "Știri", "Curier juridic", "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură" și "Rebus".

Fie ca Domnul să dăruiască familiilor noastre pacea, liniștea și prosperitatea de care au nevoie și, în ultimul rând, vă doresc tuturor o lectură plină de roade în inimile tuturor!

Andrei-Cornel Gherghel

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat