Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sfântul Anton de Padova": Liturghia de mulțumire a părintelui Ieronim Budulai pentru 50 ani de preoție

Duminică, 19 iulie 2015, la ora 10.00, în biserica "Sfântul Anton de Padova" din Huși părintele Ieronim Budulai a celebrat o sfântă Liturghie de mulțumire pentru aniversarea a 50 ani de preoție, fiind asistat la celebrare și de actualul paroh al comunității, părintele Andrei Ciobănică.

Liturghia a însemnat o aducere de mulțumire lui Dumnezeu pentru darul preoției și pentru faptul că Dumnezeu l-a însoțit pe sărbătorit în acest timp cu harul său, precum și o invitație la bucurie, invitație la care comunitatea "Sfântul Anton de Padova" din Huși a răspuns cu promptitudine.

În cadrul sfintei Liturghii, părintele Ieronim, care a fost paroh al acestei comunități în perioada 1 mai 1981 - 1 mai 1996, a evocat momentele emoționante pe care le-a trăit împreună cu membrii comunității catolice hușene, și nu numai, stârnind lacrimi de bucurie pe fețele credincioșilor veniți la această sărbătoare.

Predica făcută de părintele paroh Andrei a amintit tuturor de cele trei funcții preoțești: de a conduce, de a predica și de a celebra sacramentele, datorii sacre ale preotului care nu trebuie uitate și încălcate niciodată, deoarece preotul este slujitorul lui Isus Cristos.

La oferirea darurilor, câțiva membri ai comunității hușene, care au aniversat și ei anul acesta 50 ani de căsătorie, au vrut să fie alături de părintele Ieronim, aducând mulțumire la rândul lor pentru statornicia și harurile primite de sus.

Bucuria acestei sfinte Liturghii a culminat prin binecuvântarea finală oferită de părintele Ieronim Budulai și de culoarul de flori, prin care comunitatea hușeană a adus omagiu celui care i-a păstorit 15 ani.

Mulțumim cu această ocazie părintelui Ieronim și-l rugăm pe bunul Dumnezeu să-l păstreze în harul său oferindu-i binecuvântări în continuare!

Pr. Andrei Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 iulie: Huși "Sfântul Anton de Padova": Liturghia de mulțumire a părintelui Ieronim Budulai pentru 50 ani de preoție


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat